Атланта Брейвс не са ставали шампиони на Major League Baseball (MLB) от 1995 г. В неделя, „смелчаците” поведоха с 4:0 след първия ининг в мач №5 от Световните серии срещу Хюстън Астрос и при аванс от 3:1 победи в общия резултат (целта е 4 победи) титлата изглеждаше неминуема.

Нищо подобно не се случи. Астрос не само наваксаха пасива, но с пет безответни точки във втората половина на мача спечелиха с 9:5. И така пътят към титлата минава през Тексас, тъй като Хюстън ще бъде домакин на оставащите мачове от серията.

Тази нощ от 2:00 ч. българско време е мач №6. Титулярен питчер за домакините ще бъде Луис Гарсия. Двайсет и пет годишният венецуелец завърши редовния сезон с показатели 11 победи и 8 загуби като стартов питчер, с 3.48 ERA, а в мач №3 от серията даде на Атланта една точка за 3.1 ининга. Гарсия ще хвърля след само три дни почивка (еквивалент на футболист да изиграе два мача по 90 минути със само 48 часа за възстановяване) и не е ясно доколко ефективността му ще пострада от това.

Атланта ще пратят на възвишението Макс Фрийд, 26-годишният левичар, избран под №7 в драфта през 2012 г., който имаше стабилен сезон (14-7, 3.04 ERA), но в плейофите закъса сериозно. Последните му два старта бяха катастрофални, като Фрийд даде 11 точки за непълни 10 ининга. Той бе титуляр в мач №2 от сериите, спечелен от Хюстън със 7:2, което бе първа победа за Астрос в Световните серии у дома след пет поредни поражения.

В историята на Световните серии, девет пъти се е случвало отбор да връща пасив от 1:3 и да стигне до решителен седми мач. Въпреки негативния баланс вкъщи, Хюстън са фаворит на WINBET за победа в мач №6 тази нощ. Коефициентът за домакините е 1.76, докато за успех на Атланта залози се приемат при 2.10.

Един от основните фактори в подкрепа на Хюстън е успехът на батиращите срещу левичари. Астрос имат успеваемост на батиране .304 в плейофите, след като бяха втори в редовния сезон измежду всичките 30 отбора в MLB. И за разлика от тенденциите в момента в Лигата, където (почти) всеки се стреми да удари хоумрън, шампионите от 2017 г. успяха с поредица от единични хитове да пробият Фрийд в предходния мач, записвайки пет точки в рамките на първите два ининга.

Иначе, по отношение на резултатността WINBET предлага „Общ брой вкл. екстра ининги под 9” при коефициент 1.83. В два от досегашните пет мача бройката бе надмината, но другите три завършиха 6:2, 2:0 и 3:2. Правилото е, че в плейофни двубои питчерите обикновено имат превес, още повече, че двата отбора са отпочинали след почивния понеделник.

*Коефициентите са валидни към 16:00 ч. на 2 ноември 2021 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.