Сезонът в Първа лига официално не е приключил, въпреки че всички отбори знаят местата си в крайното класиране.

В петък и събота предстоят баражите за оставане в елита и класиране за Лигата на конференциите, след които един много противоречив шампионат ще отиде окончателно в историята.

Ако се съди по формата на отборите, мачът далеч не е с предизвестен край. Историята казва, че нито веднъж отборът от челната шестица не е губил в бараж за участие в Лигата на конференциите. Но Левски бяха на косъм през 2016 г., когато имаха нужда от дузпи срещу Верея.

„Сините“ записаха две загуби за четири дни от най-силните отбори в България (ЦСКА и Лудогорец), но и в двата мача остана настойчивото впечатление, че се пестяха. При финансовото им положение в момента спечелването на този мач е повече от задължително, а подобна отговорност може лесно да налее краката им с бетон.

Арда стигнаха до баража след четири поредни победи. Всъщност, от 14 април, когато водеше до 77-ата минута на Лудогорец, тимът от Кърджали не е губил, а през това време балансът им е шест победи и четири равенства.

Левски се уповават на домакинското предимство, ала преди септемврийското 2:0 Арда бяха взели предишните два мача на „Герена“. Въпреки всичко „сините“ са фаворит за победата. На сайта winbet.bg успех за Левски в редовното време се предлага при коефициент 1.61*. Победа за Арда е оценена на 5.50, а равенството – на 4.15.

В това съперничество последните четири срещи до една приключиха „на нула“, тъй че „Двата отбора да отбележат – Не“ за 1.82 е добра идея. „Брой голове под 3“ за 1.51 – също, а „Левски да победи на нула – Да“ за 2.54 дори на книга рисково, може да е доста доходоносно капиталовложение.

WINBET SPECIAL!

СУПЕР ЗАВИШЕНИ КОЕФИЦИЕНТИ:

⚽ Гол преди 29:59: Да – 2.00
⚽ Левски да пропусне дузпа (в редовното време): Да – 10.00

ЗАВИШЕНИ КОЕФИЦИЕНТИ:
⚽ Левски притежание на топката: Над 58.5% – 1.90
⚽ Вратар да бъде фаулиран: Да – 2.75
⚽ Двата отбора да извършат нарушение между 00:00 и 09:59: Да – 1.60
⚽ Левски брой засади: Над 1.5 – 1.90
⚽ Брой картони: Над 5.5 – 1.90
⚽ Брой корнери: Над 9.5 – 1.90

И ОЩЕ:

WINBET ЛИГА: Кой отбор ще отбележи повече голове? ЛЕВСКИ vs БЕРОЕ

WINBET ЛИГА: Кой ще отбележи повече голове? АРДА vs СПОРТИСТ

Баражът за оставане е носил изненади, но в сегашния си вид е по-скоро надлъгване кой от Втора лига ще бъде насаден да играе в него. Спортист завършиха пети след стратегическото равенство на Дунав Русе в последния кръг в Плевен и тъй като дублите на 1948 и Лудогорец нямат право на участие, ще пътуват до Велико Търново.

Мачът е там, а не в Стара Загора, заради наказание на Берое. Заралии стигнаха до него след като спечелиха само един мач в последната шестица. Не само това – при загубата от Хебър в понеделник с 1:3 Серкан Юсеин и Спас Георгиев бяха изгонени и няма да участват в баража.

Спортист афишират с половин уста амбиции за влизане, но малцина вярват, че това е нещо повече от медиен шум. И коефициентите са потвърждение. Шансовете на Берое са оценени от WINBET на 1.45, равенството  – на 4.50, а успехът на Спортист – на 8.00, но насила хубост не става…

WINBET SPECIAL!

СУПЕР ЗАВИШЕНИ КОЕФИЦИЕНТИ:

⚽ Мачът да бъде решен с дузпи: Да – 8.60
⚽ Берое да спечели след като е изоставал: Да – 9.00

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията футболни прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Павел Данев/startphoto.bg