Идват четвъртфиналите на Световното първенство за жени и всички двубои крият много интрига и едновременно с това възможности за интересни спортни залози. Акцентите на WINBET са върху мачовете на домакините Австралия срещу Франция и на Испания срещу Нидерландия.

В ТАЗИ СТАТИЯ:

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ: Испания – Нидерландия

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ: Австралия – Франция

Испания рязко скочи от дъното към небесата – след крушението с 0:4 срещу Япония, дойде убедителната победа с 5:1 над Швейцария в осминафиналите. Сега селекционерът на Ла Роха – Хорхе Вилда – говори превъзбудено за момичетата си като за 23 „Златни топки“ и не е дал минутка на Мондиала само на третата си вратарка – Енит Салон. Поражението от японките между другото е единствено в последните 10 мача на иберийките, които спечелиха останалите девет. Нидерландия обаче също са на висота, като не биха само САЩ в последните си шест срещи (1:1).

Има нещо любопитно в преките сблъсъци между тези тимове. „Червените“ спечелиха без допуснат гол последните три мача между двата отбора, но те бяха до един приятелски срещи, а в официалните нямат вкарано попадение и имат само едно равенство в последните три мача срещу Нидерландия. Коя от двете тенденции ще надделее, е сред основните интриги в сблъсъка. На winbet.bg победа на Испания се оценява на 1.88*. Същевременно успех на Нидерландия се котира на 4.25, а равенството – на 3.40.

По-ясен изглежда вариантът с пазара „Двата отбора да отбележат – Не“ (1.80). Тази развръзка я има в предните седем преки сблъсъка между тези четвъртфиналисти, в седем от последните осем на Ла Роха и в четири от последните пет на „лалетата“. Има и още една добра възможност – „1-во полувреме – Брой голове Над 0.5“ с макар и по-скромна ставка от 1.44. Поне едно попадение преди почивката има в шест поредни мача на Испания, а Нидерландия са вкарвали преди почивката и в четири поредни мача.

Австралия остават единственият шанс някой от двата домакина на това световно първенство да стане шампион, което натоварва с огромна отговорност момичетата на наставника Тони Густафсон. Сега обаче насреща им са набралите голяма инерция Франция, които още нямат поражение на турнира и взеха три поредни победи с обща голова разлика 12:4. Не че домакините се оплакват от „само“ петте си победи в последните си шест мача, разбира се.

Равностойността на силите е видима и от преките сблъсъци – в предните четири срещи тези опоненти са си разменили по две победи. Това е в голяма степен отчетено и в коефициентите на WINBET за твърдите знаци: 3.45 за 1, 3.20 за Х и 2.19 за 2.

И тук, както в двубоя между Испания и Нидерландия, статистиката води към „Двата отбора да отбележат – Не“ (1.83). Този изход присъства в три от гореспоменатите четири преки сблъсъка, както и в седем от последните осем мача на Австралия и в четири от последните шест на Франция. Ако приемем, че „петлите“ са си вкарали головете за турнира в предните две срещи (общо 10 срещу Панама и Мароко), логиката насочва към „Франция (Ж) – Точен брой голове – 0“ със ставка 3.50.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията футболни прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Saeed KHAN / AFP