България може и да е със само една победа в група “C” на световните футболни квалификации и шансовете за участие в Катар 2022 продължават да изглеждат нищожни, но докато съществуват, надеждата ще мъждука.

С пет точки в актива си и в серия от три поредни мача без загуба (невиждана от пролетта на 2019 г.) селекцията на Ясен Петров гостува на Литва, а WINBET е насреща с поредната промоция за мач на националите ни.

За да участват в нея активните клиенти на сайта winbet.bgе необходимо да направят предварителен, единичен залог на стойност поне 20 лв. при коефициент минимум 1.30 за мача, който е в събота, 9 октомври, от 16:00 ч. Всеки клиент с квалифициращ залог ще получи по 10 лв. безплатен залог за събитие от секцията „На живо“ на winbet.bg за всеки отбелязан гол от България.

Откакто България потегли с три поредни победи в Лигата на нациите през 2018 г. тимът ни не е бил в подобен възход. Победата в първия мач с Литва бе измъчена и голът на Чочев падна чак в 82-ата минута, но контролата с Грузия дни по-късно потвърди възходящата тенденция в представянето на националите ни. Но провидението се намеси и за гостуването във Вилнюс групата придоби странен вид.

За Литва не заминаха пазилият в последните две квалификации Георги Георгиев. Николай Михайлов бе изгонен от пейката на 5 септември и е наказан. Така вариантите за титуляр в рамката  на вратата се свеждат до върнатия по спешност Иван Караджов, тоталният дебютант Светослав Вуцов и играещият в Саудитска Арабия Мартин Луков.

Капитанът Георги Костадинов пък счупи скула в шампионатен мач в руската Премиер лига и бе опериран. Антон Недялков също се очаква да пропусне гостуването заради изкуствения терен, на който ще се играе във Вилнюс.

Литва не е печелила в официален мач у дома от 11 октомври 2016 г. Оттогава прибалтийците имат две победи в приятелски срещи (срещу Нова Зеландия и Фарьорските о-ви), а общият им баланс вкъщи е 2 победи, 4 равни и 13 загуби, при голова разлика 13:37. Но според 36-годишния вратар Ернестас Шеткус, „изкуственият терен и подкрепата на публиката дават отлични шансове за равенство или победа”!

Въпреки думите му, Литва е аутсайдер в събота и победата на домакините WINBET оценява на 4.00. Коефициентът за България е 1.96, а равенството се предлага при 3.33. При положение, че България е вкарала три гола в групата, а Литва – един, „Общ брой голове под 2.5” за 1.52 и дори „Общ брой голове под 2” за 1.94 звучат обещаващо.

При немощта на домакините пред гола (две попадения за последните 810 минути игра) „Общ брой голове Литва под 0.5” с коефициент 2.10 щеше да е изкушаващо. Само че с неяснотата около вратарския пост на България може би „Литва общ брой голове над 0.5” за 1.66 е по-логичният избор. А тъй като седем от деветте мача на Литва през 2021 г. и пет от деветте на България завършиха на „нула”, може би ще харесате „Двата отбора да отбележат гол – Не” за 1.62?

*Коефициентите са валидни към 10:00 ч. на 7 октомври, За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.