България започва участието си на европейското първенство за мъже (12 – 29 септември), което за първи път ще се проведе в 4 различни страни (Франция, Белгия, Холандия и Словения). Нашите национали стартират битката в Група “А” с двубой срещу преродения тим на Гърция, който не е участвал на шампионат на Стария континент от 2009 година.

Волейболистите от националния отбор на България все още не са се отърсили напълно от шока, който изживяха след като имаха мачбол срещу Бразилия в третия гейм, но загубиха мача с 2:3 гейма от олимпийската квалификация във Варна на 11 август. Селекционерът на България Силвано Пранди, а и играчите още не могат да си обяснят изпусната победа срещу олимпийските шампиони от Рио 2016 и изпуснатата квота за участие на Олимпийските игри в Токио 2020, но няма никакво време за губене.

В последния момент от състава на България отпадна Розалин Пенчев, който е получил контузия, а негово място бе включен Георги Петров. Хубавата вест за националния ни тим е възстановяването на Тодор Скримов, който се контузи на двубоя с Бразилия във Варна

Селекционерът на Гърция Димитрис Андреополус няма да разчита на голямата звезда Митар Джурич, но почти всички други силни гръцки волейболисти са в състава на “елините”.

Двубоят е от 15:15 часа. България е фаворит, като коефициентът за успех на нашите национали в Winbet e 1.09. Евентуална победа на гърците е оценена с 6.20.