България продължава участието си в женската волейболна Лига на нациите с турнир в Кесон Сити, Филипините. Под ръководството на новия селекционер Лоренцо Мичели „лъвиците“ са 13-и от 16 отбора във временното класиране с една победа и три загуби в досегашните си мачове.

А участието си в Далечния Изток нашите започват срещу най-силния тим в света – олимпийските шампионки от САЩ.

Ето и акцентите на WINBET от пазарите за спортни залози на сайта winbet.bg:

България влезе в Лигата като заместник на отстранените Русия месец и половина преди началото на надпреварата. На първия турнир в Анкара нашите отстъпиха в по три гейма на Тайланд, Сърбия и Турция и победиха Нидерландия с 3:2.

Американките, които са картотекирали за участие девет от 12-те златни медалистки от Токио миналото лято, бяха домакини на турнир и приключиха с три чисти победи (над Доминиканска република, Канада и Бразилия) и поражение с 0:3 от Япония. Във временното класиране олимпийските шампионки са на трето място с девет точки.

Националките ни заминаха за Филипините в доста отслабен състав. Капитанката Елица Василева е в почивка след сватбата си. Христина Русева не беше картотекирана, а миналата седмица Гергана Димитрова, която с реализираните 50 точки на турнира в Анкара е най-резултатната националка от началото на Лигата на нациите и 18-а в общото подреждане, отказа да играе за националния отбор и потъна в неизвестност.

В добавка към това „лъвиците“ срещнаха сериозни трудности с аклиматизацията и липсата на достатъчно качествена храна в Кесон Сити и ситуацията в лагера ни не е за завиждане.

На базата на резултати и селекция, САЩ са абсолютен фаворит в мача в сряда. Коефициентът на WINBET за американска победа е 1.02*. В отделните геймове шансовете за успех на САЩ са оценени на 1.11 (първи), 1.10 (втори) и 1.10 (трети). И в тази среща залога, които носят най-голям смисъл, са общата резултатност и разликата в точките.

Общият сбор в мача е заложен на 132.5. При 25 точки необходими за победа в гейм простата аритметика казва, че за да бъде достигнат, от нашите ще се изискват поне 58 точки. Или малко над 19 средно на гейм. „Лъвиците“ постигнаха това срещу Тайланд и Сърбия, но не успяха срещу Турция, която на всичкото отгоре не бе с основния си състав. С Гергана Димитрова на полето ситуацията щеше да е различна, но без нея освен Мирослава Паскова не е ясно кой ще носи актив за нашите. По тази причина най-вероятният изход е „Брой точки под 132.5“ с коефициент 1.90. Пак поради липсата на Димитрова „САЩ -20.5“ точки за 1.93 е за предпочитане.

Все пак в Кесон Сити мачът на истината за нашите е с Канада на 18 юни. Преди това срещу фаворитките САЩ и Япония ще са срещи повече за обиграване. И България може и да бе на гейм от класиране за Токио 2020 за сметка на САЩ, но от 2019 г. изтече твърде много вода и пластовете се разместиха не в наша полза.

*Коефициентите са валидни към 8:00 ч. на 14 юни 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: JULIEN CROSNIER/KMSP via AFP