България е в серия от три поредни загуби и с пет точки в актива си е 11-о място в мъжката волейболна Лига на нациите. Мачът срещу Канада се явява вододел на тазгодишното участие на нашите и е абсолютно задължителен за спечелване по пътя към оставането им в турнира. Проблемът е, че успехът срещу „кленовите листа“ изобщо не е гарантиран.

Канадците ни победиха на световното в София през 2018 г., както и в Лигата на нациите през 2021 и 2022 г. Между тези резултати бе успехът в Лигата през 2019 г. с измъченото 3:1, но формата в тазгодишната надпревара сочи предимство за „лъвовете“.

Нашите записаха две поредни чисти поражения (от Япония и Бразилия), а като се прибавят и последните два гейма с Полша, серията от загуби стигна осем. Но в голямата част от тях „лъвовете“ са повече от равностойни на съперниците си и докъм 20-ата точка поддържат равенството.

В същото време, Канада биха новобранците Куба в първия си мач у дома на 7 юни с 3:2 и оттогава настана суша. Северноамериканците навъртяха пет поредни загуби, взеха само три гейма оттогава, а загуби с по 14:25 в гейма се превърнаха в обичайни.

Заради статута си, Канада е пряк съперник на нашите в борбата за оставане и победата в тази среща е повече от задължителна. Сайтът winbet.bg предлага коефициент 1.62* за такава срещу 2.26 за Канада. „Първи гейм/Краен резултат: България/България“ е оценено на 2.18, а „България -4.5 точки“ е със ставка 1.92.

Силно препоръчителен залог от гледна точка на статистиката е „Първи гейм – брой точки над 45.5“ за 1.76, което ще рече резултат 25:21 и нагоре. Такава развръзка се получи в пет от шестте мача на Канада (срещу Германия не стигна една точка) и в четири от петте на България (срещу Китай също не стигна една точка за покриване).

И понеже с изключение на дебюта срещу Китай, нашите тръгват силно, добра идея е и „Първи гейм победител – България“ за 1.73. Защото целият план за турнира в Орлеан бе базиран на спечелването на този мач и вниманието е насочено само и единствено към него.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.