Победата над Южна Корея върна България над чертата на изпадащите в женската Лига на нациите. Националките ни са 14-и като имат две точки повече от преките конкурентки Хърватия.

Програмата на нашите в следващите два кръга е брутална и ги изправя срещу първите и вторите във временното класиране в два последователни дни. Но сценарият показва, че оставането е възможно дори без да се печели мач до края на сезона.

Мачът със САЩ изглежда обречен по много причини. Американките са начело с осем победи от девет мача, а единственото им поражение бе с 2:3 от Япония. Олимпийските шампионки са домакини на финалния турнир и квотата им там е гарантирана, но това не им пречи да раздават справедливост и да се борят за първото място в редовния сезон. Вчера те победиха Полша с 3:2 в прекия спор за върха, който изцеди доста от силите им, но истината е, че САЩ разполагат с поне три селекции на пейката и никоя от тях няма да се затрудни с „лъвиците“.

Нашите никога не са печелили гейм срещу този съперник в участията си в турнира. В Русе през 2019 г. мачът завърши 3:0 (20, 16, 21) за американките, а миналата година в Кесон Сити, Филипините, цифровото изражение бе сходно – 3:0 (20, 22, 20).

Че на полето ще са доста от резервите на САЩ е ясно, но пък и интересът на нашите към срещата също изглежда минимален. Стратегията за този турнир бе основана на победа срещу Южна Корея и чакане дали Сърбия ще има за какво да се хвърли в бой в последния ден. Така че срещите на българките срещу САЩ и Полша отдавна изглеждат отписани.

За двубоя в четвъртък сайтът winbet.bg предлага коефициент 1.03* за победа на САЩ срещу 11.00 за България. „САЩ -2.5 гейма“ е оценено на 1.40 и това е максимумът, който може да се търси в един очевидно предрешен сблъсък.

Интересният залог тук е свързан с точковия хендикап. Офертата на WINBET е „САЩ -20.5 точки“ за 1.90, което ще рече три гейма по около 25:18 в тяхна полза. Канада и Китай единствени дотук го постигнаха срещу България и, колкото и налудничаво да звучи, мачът може като нищо да изглежда доста равностоен като цифри. Затова „Първи гейм – България +6.5 точки“ за 1.80 и „Първи гейм – Брой точки над 43.5“ за 1.85 спокойно могат да бъдат търсени.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.