Националите на България се мъдрят във втората половина на класирането във волейболната Лига на нациите с пет точки от победата срещу Словения и пораженията с по 2:3 от Полша и Китай. Към момента „лъвовете“ остават в турнира и за догодина, но разликите с преките конкуренти Китай, Канада и Куба са толкова малки, че нещата лесно могат да се объркат.

Във вторник вечер в Орлеан, националите ни срещат Бразилия, които са пети с три победи (над Германия, Аржентина и САЩ) и поражение от Куба. Шампионите в лигата за 2021 г. са като черна котка за нашите. В историята на турнира, през 2018 г. България има една победа от четири мача срещу южноамериканците, като в този период дойде и драматичното 2:3 в олимпийската квалификация във Варна, което лиши тима ни от място на игрите в Токио.

За турнира в Орлеан нашите са с нов разпределител – ветеранът Георги Братоев отстъпва мястото си на Делчо Раев. За пореден път в състава се завръща и либерото Теодор Салпаров, а при посрещачите Светослав Иванов бе избран пред Николай Пенчев.

За Бразилия дебют в турнира тази година ще направи центърът Лукас Сааткамп, който бе наказан за първия турнир. Един от най-добрите играчи на този пост в света бе със спрени права заради неприличен жест по време на световното клубно първенство през януари.

Включването на Лукас е допълнителен проблем за нашите. Това е само една от причините, поради които „лъвовете“ минават за пълни аутсайдери в срещата. Сайтът winbet.bg предлага коефициент 1.15* за победа на Бразилия срещу 5.25 за България. „Точен резултат 3:0 за Бразилия“ е оценено на 1.99, но само Япония дотук ни би чисто, тъй че „Точен брой геймове 4“ за 2.85 носи смисъл.

В същата насока на мисли е и предложението „България брой точки над 76.5“ за 1.87. Преведено от езика на волейбола това принципно означава гейм за нашите и по около 17 точки в останалите. А дори в чистата загуба срещу Япония нашите бяха на път да покрият този сбор.

Но големият въпрос е доколко липсата на Алекс Николов ще дръпне показателите ни назад. Дори на тази крехка волейболна възраст той на практика мъкне отбора на гърба си. В тази връзка „Първи гейм Бразилия -3.5 точки“ за 1.83 и „Първи гейм/Краен резултат: Бразилия/Бразилия“ за 1.40 са за предпочитане.

СУПЕР ЗАВИШЕН КОЕФИЦИЕНТ:

🏐 Първи гейм – Победител: България – 3.70

ЗАВИШЕН КОЕФИЦИЕНТ:
🏐 България да спечели точно един гейм: Да – 3.60

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.