Пекин се превърна в първия град домакин и на летни, и на зимни олимпийски игри. Но за разлика от екстравагантната мегаломания през 2008 г., този път всичко е доста по-приглушено. Въпреки надеждите на домакините, които за последните 24 месеца анулираха почти всички международни спортни събития на територията на страната в името на пълни с публика обекти, това ще са поредните призрачни COVID игри.

Въпреки това, надеждите за оспорвани състезания и драма по пистите и ледените пързалки остават високи и затова WINBET обедини всички предложения за събитията от бялата олимпиада в специален раздел на сайта winbet.bg и предлага специална ежедневна промоция по време на състезанията.

За да участват в нея активните потребители на сайта winbet.bg е необходимо да направят единичен залог на стойност минимум 20 лв. и с коефициент поне 1.30 на събитие от олимпийските игри в периода 4 – 20 февруари.

За промоцията се зачитат както предварителни залози, така и „На живо”. Всеки клиент с квалифициращ залог ще получи по 10 лв. бонус безплатен залог за събитие по избор в секцията „На живо“ на winbet.bg. Всеки клиент на сайта може да спечели по един бонус на ден от промоционалния период.

Петъчната програма в Пекин предлага състезания от турнира по кърлинг (смесени двойки), хокей на лед (жени) и фигурно пързаляне. Последното обаче няма да стигне за квалифициращ залог за промоцията на WINBET, защото в отборното състезание всичко освен титла на Русия (оценена на 1.21) ще е хиперсензация.

В безкрайно предвидимия женски хокеен турнир пък единственият въпрос е дали Канада или САЩ ще спечели северноамериканския финал.

Първите шампиони в Пекин ще бъдат определенив събота, 5 февруари, и бързото пързаляне с кънки предлага интересният залог „Ирене Схоутен да спечели на 5000 м при жените. Нидерландката няма загуба този сезон, а е втора в класирането за световната купа само защото пропусна кръга в Калгари през декември. В двата предходни старта (Томашув Мазовиецки и Солт Лейк Сити) Схаутен смаза конкуренцията с по близо две секунди, а WINBET дава коефициент 1.50 за неин триумф в Пекин.

В същия ден е смесената щафета в биатлона, където три страни се открояват над останалите. Норвегия (2.55) спечели единствения старт за световната купа в дисциплината през този сезон. Франция (3.50) завърши трета, но бе без водача в класирането при мъжете Майе. Швеция (3.45) пък има по една суперзвезда и в двата пола (Самуелсон и Йоберг), което би трябвало да стигне за място в тройката. За квалифициращ залог ще стигнат също „Място в Топ 3 Франция” и „Място в Топ 3 Швеция” с коефициенти по 1.35.

В неделя е голямото шоу в алпийските ски – спускането за мъже. В историята няма случай на двукратен олимпийски шампион, но първенецът от 2014 г. Матиас Майер дава сериозна заявки да я пренапише. Австриецът стана победител в Лейк Луис през ноември и седмица по-късно бе втори в Бийвър крийк. Но резултатите му след това спаднаха и коефициентът му за победа в неделя е 7.40.

Фаворит на WINBET е водачът в дисциплината за световната купа Александър Омод Килде (3.35) с три победи през този сезон, включително в Кицбюел.

Не са за пренебрегване и шансовете на бронзовият медалист от световното първенство Беат Фойц, спечелил вторият старт в Кицбюел. Швейцарец не е ставал шампион от 2010 г., а титла за Фойц е с коефициент 4.20. Не пренебрегвайте и сънародника му Марко Одермат. Неговата сила е по-скоро в Супер-Г и гигантски слалом, но вторите места във Венген и Кицбюел се показателни. Коефициентът на Одермат е 8.20.

*Коефициентите са валидни към 1:00 ч. на 3 февруари 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.