Полша и Чехия продължат успешното си участие на Световното първенство по баскетбол с полуфинален сблъсък в потока за разпределението на позициите между 5-о и 8-о място. Двубоят е от 16:00 часа българско време.

Въпреки че съвсем очаквано загуби на 1/4-финалите от Испания, Полша може да се гордее с представянето си на Мондиал 2019 до момента. За страната това е първо участие на световното първенство по баскетбол от 1967 година. Момчетата на Майк Тейлър спечелиха своята група след три победи, а след това записаха запомнящ се успех със 79:74 над Русия в първия мач от втората фаза. Участието в Китай дава поводи за оптимизъм за поляците за олимпийските квалификации.

Чехия за първи път участва на Световно първенство като самостоятелна държава. Тимът имаше нелеката задача да стартира участието си с мач срещу САЩ, който очаквано загуби с 67:88. След това обаче се справи с Япония, Турция и Бразилия. Срещу Гърция чехите трябваше да загубят с по-малко от 12 точки, за да се класират на 1/4-финалите, и го направиха – 77:84. Там Австралия сложи край на приказката на тима на Ронен Гинзбург.

Чехите за фаворит в днешния двубой, като коефициентът за техен успех в Winbet е 1.62. Ставката за победа на поляците е 2.37.