Четири отбора вече си осигуриха място в плейофите на Евролигата, а осем вече знаят, че за тях сезонът приключва след последния кръг на редовния сезон през следващата седмица. Останалите шест се борят за четирите свободни квоти за елиминациите и тази седмица има преки мачове между някои от тях, които могат да решат ребуса.

Макаби (19 победи, 13 загуби) държат петото място и се класират за плейофите при победа или загуба с една точка, но задължително в редовното време. Жалгирис (17-15) са първи под чертата на плейофите, но тъй като губят в допълнителните показатели от Баскония, може да се окажат вън от сметките още в четвъртък.

Шампионите на Литва, които са и домакини на „Файнъл Фор“, спечелиха четири от последните си пет домакинства и именно мачовете пред собствена публика ги държат в борбата. Макаби също разчитат на двубоите вкъщи, но три поредни победи навън ги изстреляха високо в класирането.

Макаби спечелиха първата среща срещу този съперник (84:83), но в ада на Каунас (билетите за мача бяха разпродадени още преди две седмици), ще им е трудно да повторят това. Сайтът winbet.bg приема залози за победа на Жалгирис при коефициент 1.69* срещу 2.25 за Макаби. „Жалгирис -2.5“ е оценено на 1.86, а силно препоръчителен залог е „Макаби брой точки под 79.5“ за 1.85. В 16 домакинства през сезона Жалгирис позволиха тази граница да бъде мината едва четири пъти и това се случи само веднъж през 2023 г.

Баскония (17-15) държат спасителното осмо място и ако постигнат две победи със сигурност влизат в плейофите. Но в последния кръг гостуват на лидерите Олимпиакос, тъй че тук трябва да си опекат работата или е много вероятно да гледат елиминациите по телевизията.

АСВЕЛ (8-24) са безнадеждно последни в лигата и загубиха 11 поредни мача. А петте им поражения като гости в тази серия дойдоха с обща разлика от 81 точки! И тук въпросът не е „Дали?“, а „С колко?“ Баскония ще победят. Баските са истински зверове вкъщи, като миналата седмица размазаха кандидатите за плейофи Фенербахче с 92:69, а от Нова Година насам само веднъж не успяха да вкарат поне 90 точки.

Коефициентът на WINBET за победа на домакините е 1.10 и не представлява особен интерес, но „Баскония -11.5 точки“ за 1.67 определено звучи интересно. Както и „Баскония брой точки над 88.5“, защото успеваемостта им у дома определено подхранва надеждите при ставка от 1.85.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти,  моля  посетете  winbet.bg.