Поговорката е, че хубавите неща се случват на тези, които чакат. На тези, които имат търпението за това. Това е много…изнервяща поговорка. Защото макар поговорката да е вярна, а търпението да е наистина прекрасно качество, няма човек на тази земя, който да обича да чака.

Е, за Кубрат Пулев, най-успешния български професионален боксьор за всички времена, чакането е на път да приключи – след няколко отлагания, последвани от месеци неяснота и сложни преговори, мачът за световната титла по бокс в тежка категория срещу Антъни Джошуа е насрочен за 12 декември в Лондон. 

Без значение дали е фен на бокса или не, за всеки български любител на спорта е ясно, че този двубой е изключително важна и добра новина. Ето точно четири причини за това:

Причина 1: За първи път в историята

Никога досега български спортист не е имал възможност да се бори за най-престижното отличие в професионалния бокс. При всичките ни успехи в аматьорския бокс на олимпийско, световно и континентално ниво, никой българин никога не се е изправял на ринга в мач от подобен калибър. Кубрат Пулев ще го направи.

Причина 2: Няма нищо случайно

Спечелването на такава титла е сред най-трудните постижения не само в „сладката наука“ (както понякога наричат бокса), а и в спорта въобще. За разлика от други спортове, в професионалния бокс няма организирани на равни интервали от време турнири – нужни са буквално години невероятно упорит (и болезнен) труд, както и поредица от впечатляващи победи само за да заслужиш правото да бъдеш претендент за световна титла. Кубрат Пулев постигна това. 

Причина 3: Равен шанс

Кубрат Пулев не е просто „претендент“ – той има напълно реален шанс срещу настоящия световен шампион. Притежава както необходимия опит, така и качествата за това. На негова страна е и психологическото предимство, че не е губил мач от 2014 г., докато миналата година Джошуа преживя унижението да загуби от „пухкавия“ Анди Руис Младши, заради което му се наложи шест месеца по-късно отново да се бори за титлите си. 

Причина 4: Нещо наистина хубаво през една трудна година

Тази 2020 г. се оказа неособено приятна година. Сякаш нищо не се случи според очакванията, а в спортен план страната ни не се радва на особени успехи, дори в малкото състезания, които изобщо се проведоха (Здравей, национален отбор по футбол!). Така че мачът Джошуа-Пулев ще бъде събитие, което само по себе си е и чудесен повод за национална гордост. Освен това, няма съмнение, че този мач със сигурност ще предложи висококачествено забавление и емоции, а и ще привлече позитивно внимание към България. 

Tака че  – да, понякога чакането си струва! Но докато Кубрат Пулев се подготвя за двубоя срещу Джошуа, не е нужно да стоите със скръстени ръце – можете да се включите в забавлението. Достатъчно е да посетите фейсбук страницата на WINBET и да отговорите на въпроса „Колко победи с нокаут има Кубрат Пулев в своята професионална боксова кариера?“. Ако направите това до 14 ноември 2020 г. имате реален шанс да спечелите оригинални боксови ръкавици с автограф на Кубрат Пулев. Тегленето на печелившия ще се състои на 15 ноември и като нищо можете да се окажете собственик на уникален сувенир с подписа на новия световен шампион по бокс – наистина прекрасен „подарък тежка категория“ за всеки любител на спорта в България. Май и в света, като се замисли човек…