Шумотевицата около това кой ще оглави световната тенис ранглиста за мъже след Финалите на АТП приключи бързо. Карлос Алкарас ще завърши годината като водач и вниманието на финалите в Торино вече се насочва към определянето на полуфиналистите.

В Червената група Новак Джокович и Андрей Рубльов са на косъм от тях, докато за други двама турнирът може да приключи още в сряда.

Медведев бе на точка от победата срещу Рубльов в първия кръг докато Циципас се провали срещу Джокович и заема последното място в четворката.

Руснакът води със 7:3 в преките мачове, но за отбелязване е, че огромната част от победите му дойдоха докато съперникът му бе извън първите 20 в света. Три от последните пет мача завършиха с победи на Циципас, включително през август в Синсинати. Медведев пък спечели през яунари на „Аустрелиън Оупън“, а общото между двата тази година е, че бяха дълги.

Което би следвало да послужи за ориентир за развитието на двубоя в Торино. „Точен брой сетове – 3“ на сайта winbet.bg се предлага при коефициент 2.25*, а „Брой геймове над 22.5“ е оценено на 1.72.

Големият проблем за Циципас е, че вече изигра 82 мача през календарната 2022 г. и натоварването започва да го убива. Три поредни мача гъркът не е губил този сезон, но опасността това да се случи е огромна. Коефициентът за успех на Циципас е 2.75, а залози за победа на Медведев се приемат при 1.44. А последното върви ръка за ръка с „Данил Медведев -2.5 гейма“ за 1.85.

Андрей Рубльов

В ранния мач от програмата за деня, победителят излиза еднолично на върха и прекрачва с единия крак в полуфиналите. Миналата година Джокович спечели в Торино с 6:3, 6:2, а Рубльов му се реваншира през пролетта във финала на домашния му турнир в Белград – 6:2, 6:7, 6:0. Но това бе на клей, а и в период, в който сърбинът играеше рядко заради COVID ограниченията за участието му в турнири. Джокович спечели 22 от последните си 23 АТР мача и се връща към терминаторския си вид отпреди опита да

влезе нелегално в Австралия. И е много трудно да се залага срещу него по какъвто и да било повод. Пък е и невероятно свеж, защото 44 мача в рамките на десет месеца са като разходка в парка.

Победа за Джокович WINBET оценява на 1.36 срещу 3.10 за Рубльов. В това съперничество първият сет винаги е бил доста неравностоен, затова „Първи сет – Брой геймове под 9.5“ за 1.93 не е лошо решение. „Андрей Рубльов да спечели сет – Не“ се предлага за 2.05, а „Новак Джокович -2.5 Гейма“ – за 1.57.

*Коефициентите са валидни към 10:30 ч. на 16 ноември 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg