Малцината от големите, които загряват за Уимбълдън с турнирно участие тази седмица, влизат в екшъна в сряда. За Стефанос Циципас турнирът в Майорка е последен шанс да натрупа самочувствие в ужасния си сезон на трева.

Също на Балеарските острови днес може да приключи кариерата на Фелисиано Лопес, който играе последния си турнир.

Гъркът спечели само един мач от три изиграни на трева тази година и то след родилни мъки и тайбрек финален сет над Грегоар Барер миналата седмица в Хале.

Яник Ханфман се изкачи до № 48 в света благодарение на чудовищния си сезон на клей (полуфинал в Хюстън и четвъртфинал в Рим), но тревата не е за него. Германецът има един турнир в цялата си кариера (2017 г., Щутгарт) със спечелени поредни мачове на зелено. Плюс това е с баланс от тро победи и седем загуби срещу опоненти от Топ 10 и всичките му победи са на клей.

Със или без успехи на трева, Циципас е фаворит и сайтът winbet.bg приема залози за негова победа при коефициент 1.25*. „Стефанос Циципас -3.5 гейма“ е оценено на 1.83 и в момента гъркът не заслужава по-сериозно доверие. „Точен брой сетове 3“ за 2.61 и „Яник Ханфман да спечели сет – Да“ за 2.00 са добри предложения, но „Яник Ханфман брой геймове над 9.5“ за 1.68 изглежда таванът му.

ЗАВИШЕНИ КОЕФИЦИЕНТИ:

🎾 Брой пробиви: Над 3.5 – 2.45
🎾 Стефанос Циципас брой пробиви: Над 2.5 – 2.15
🎾 Яник Ханфман брой пробиви: Над 0.5 – 1.75
🎾 Общо асове: Над 13.5 – 1.80
🎾 Стефанос Циципас брой асове: Над 9.5 – 1.90

За Лопес всяко излизане на корта може да е последното в кариерата му, която бе удължена с поне ден след победата във вторник над Макс Пърсел. Но вторият австралиец на пътя му е доста високо препятствие.

Дори да се абстрахираме от разликата в ранкинга (563 места), Джордан Томпсън води с 3:0 победи в преките мачове и в тях е дал общо един сет. Плюс, че „Мустакът“ вече игра финал на трева в Хертогенбош този месец, а стигна и полуфинал на „Чалънджър“ в Сърбитон пак на зелено. Малката подробност тук е, че настилката в Майорка трудно може да бъде наречена „трева“ и игровото му предимство може лесно да се изпари.

Коефициентът на WINBET за победа на Томпсън е 1.17 срещу 4.75 за Лопес, който би трябвало да има сили поне за един силен сет. „Първи сет – Брой геймове над 9.5“ е оценено 1.51, а при сервиса на испанеца и малкото пробиви, които допуска, „Брой геймове над 22.5“ за 1.89 може да бъде постигнато и в два сета. Нелоша идея е и „Фелисиано Лопес +3.5 гейма“ със ставка 2.02.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете  winbet.bg.

СНИМКА: FRISO GENTSCH / DPA via AFP