До края на календарната 2022 г.  на ЦСКА им предстоят седем мача в Първа лига и шест от тях ще са гостувания! Парадоксалният маратон започва в сряда с визита на Ботев Пловдив, която ще има критично значение за титлата „есенен шампион”. Сама по себе си тя не гарантира нищо, но от гледна точка на самочувствието може да е безценна.

ЦСКА са на две точки зад водача ЦСКА 1948, но са и с два мача по-малко. Изоставането ще бъде наваксано в рамките на следващите три седмици, които нищо чудно да се окажат решителни за целите на „червените” в шампионата.

Гостуването в Пловдив по програма трябваше да бъде през август, но бе отложено заради мачовете на ЦСКА със Сейнт Патрик`с в Лигата на конференциите. Тогава рискът успя и ирландците бяха елиминирани. Но в сряда ще се разбере дали не бе изпуснат важен момент на вътрешната сцена.

През август Ботев се тътреха на опашката в класирането, тъкмо бяха сменили треньора Азрудин Валентич и не караха никого да се страхува от тях. Сега, „канарчетата” са на върховото за тях през сезона десето място, като са в серия от четири поредни победи у дома, включително срещу Славия и срещу водачите 1948. В събота Ботев биха Пирин с 3:1, най-резултатният им мач през сезона при това постигат в отсъствието на Антоан Бароан и Виктор Генев, които изтърпяваха наказания.

В същото време ЦСКА направиха най-убедителното си представяне от доста време насам. Венесуелецът Марселино се отчете с две асистенции в дебюта си на „Българска армия”, а арменецът Жираир Шигоян – с една, при разгромяващото 4:0 срещу Хебър. Жеферсон не игра в съботния мач заради наказание и ще е интересно доколко треньорът Саша Илич ще продължи изобщо да залага на него при информациите, че на бразилеца няма да бъде предложен нов договор.

Но и без него формацията 3-5-2 работи успешно и ЦСКА са фаворит в сряда. Коефициентът за победа на рекордьорите по титли на сайта winbet.bg е 2.05* срещу 3.85 за Ботев и 3.40 за равенство. А и тенденцията е на страната на ЦСКА.

Загубата през март с 0:2 е единствената за червените в последните десет мача между двата отбора. А и тя дойде в момент на сериозни неразбории в клуба, довели и до две треньорски смени в рамките на месец и половина.

Но дори това поражение затвърди поредицата от нискорезултатни срещи. Седем от споменатите десет донесоха по две или по-малко попадения. По тази причина предложението на WINBET „Брой голове под 2.5” с коефициент 1.65 заслужава внимание.

*Коефициентите са валидни към 6:00 ч. на 17 октомври 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Десислава Комарова/Startphoto