Гран При на Испания във Формула 1 трудно можеше да дойде в по-подходящ момент за Фернандо Алонсо. Идолът на нацията да първи път от десетилетие има конкурентноспособен болид за домашното състезание и тъй като скоро става на 42, това може да се окаже един от последните му шансове да блесне пред родна публика.

Алонсо спечели в Барселона през 2006 и 2013 г., а през този сезон, заедно с Макс Верстапен, са единствените пилоти, които не са завършвали по-назад от четвъртото място.

Само преди седмица испанецът записа най-добрия си резултат за 2023 г., финиширайки втори в Монако. И Формула 1 в настоящия си вид отчаяно има нужда от нов позитивен негов резултат. Защото опасността при победа на Верстапен разликата на върха в класирането да мине 50 точки само седем старта след началото на шампионата е реална и това ще е истинска смъртна присъда за рейтингите, защото кой иска да си губи времето за да гледа предрешени състезания?

Но реалността е такава, че трудно може да се залага срещу Верстапен, който вече спечели победа от девета стартова позиция този сезон. За неделното състезание в Барселона сайтът winbet.bg предлага коефициент за победа на нидерландеца 1.37*. Серхио Перес е втори с 4.15, а Алонсо – трети, но вече с 10.00!

За съботната квалификация картинката е сходна. Ставката за победа на Верстапен е 1.57, винаги готовият за подвизи в една обиколка Шарл Льоклер е с 4.50, следван от Перес (5.50) и Алонсо (9.00), а за останалите въобще няма какво да се дискутира.

Говорейки за Перес, мексиканецът имаше кошмарен уикенд в Монако, където отпадна от квалификацията и завърши 16-и. И в момента е по-близо до третия Алонсо (на 12 точки) отколкото до Верстапен (39 точки пасив). Тъй че Барселона е нещо като кръстопът за него. Перес е цар на уличните трасета, а тук за първи път от два месеца ще се кара на класическа писта. И е интересен залогът „И двата болида на „Ред Бул“ да завършат на подиума – Не“, оценен на 2.30.

Ланс Строл

Друг пилот, който имаше трудности в Монако бе Ланс Строл. Канадецът единствен от 20 участника не завърши и мястото му в „Астън Мартин“ започва да изстива, независимо, че баща му е собственик на цялата Формула 1. Активът от 27 точки го нарежда едва осми в генералното класиране и е почти четири пъти по-скромен от този на Алонсо. Напрежението върху Строл е огромно и дори „И двата болида на „Астън Мартин“ да завършат в точките – Не“ за 2.41 да изглежда рисково предложение, има много причини да се получи.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКИ: IMAGO