Сезонът на Далас Мавърикс е абсолютно разочарование и сигурното в дълги периоди от него класиране в плейофите, в момента е по-скоро мираж. Редовният сезон в Националната баскетболна асоциация (NBA) завършва в неделя и засега Лука Дончич и компания са под чертата дори за предварителния турнир. За да попаднат поне в него Далас нямат право на повече грешни стъпки.

Сакраменто (48 победи и 31 загуби) не могат да завършат по-назад от третото място в Западната конференция, но практически е не могат и да мръднат напред. Затова „кралете“ играят с мисълта доколкото е възможно да спестят сили за плейофите. Снощи срещу Ню Орлиънс десет човека от отбора имаха по над 10 игрови минути, а на терена са появиха общо 15 играчи!

Далас (37-42) са 11-и в конференцията, но имат три домакинства до края на редовния сезон, включително срещу неиграещите за нищо Чикаго Булс и Сан Антонио Спърс.

Съдбата на този мач зависи от решението за Лука Дончич и Кайри Ървинг. Слуховете са, че звездите на Далас ще приключат сезона преждевременно заради различни болежки, но към момента официално изявление няма. Затова към залозите за този мач е необходим предпазлив, дори консервативен подход.

На сайта winbet.bg коефициентите за победа са на страната на Далас (1.45* срещу 2.87), а „Далас -5 точки“ се предлага за 1.81. Тук резултатността би трябвало да е висока, но без Дончич и Ървинг очакванията ще паднат. Затова „Брой точки под 247“ за 1.65 изглежда за предпочитане. Същевременно, през последните две седмици Сакраменто вкарват по 126.3 точки на мач, тъй че „Сакраменто брой точки над 119“ за 1.90 не следва да е проблем да бъде постигнато.

И тук двата отбора са без особени цели до края на редовния сезон. Милуоки (57-22) са водачи в Източната конференция и ще си осигурят домакинско предимство във всеки кръг на плейофите при още само една победа. Чикаго (38-41) са десети и нито могат да бъдат изместени от участие в предварителния турнир, нито могат да се изкачат осми, което би им дало поне един домакински мач.

И двата отбора играят за втора поредна вечер, но Милуоки пристигнаха в града си доста по-късно, тъй като летяха от Вашингтон, докато „биковете“ имаха кратък полет от Чикаго. И би трябвало да са по-свежи. Но пък имат повече контузени, което в този период на сезона определено е фактор при избора на играчи.

Милуоки са най-силният домакин на Изток, докато Чикаго са с отрицателен баланс при гостуванията (въпреки шестте победи в последните седем мача навън) и тук изборът изглежда прост. Победа за Бъкс е с коефициент в WINBET 1.36. „Милуоки -6 точки“ е оценено на 1.83, а мачът би трябвало да е доволно резултатен. Затова „Брой точки над 230“ за 2.04 не звучи прекалено смело.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА:  Thearon W. Henderson / Getty Images via AFP