До края на редовния сезон в Националната баскетболна асоциация (NBA) остава точно месец и в двете конференции нещата започнаха да се проясняват. След историческите си 18 поредни победи, Милуоки Бъкс задминаха Бостън Селтикс и са на първата позиция на Изток. Докато на Запад, Денвър Нъгетс още преди настъпването на астрономическата пролет би трябвало да са си осигурили домакинското предимство в плейофите.

Денвър (46 победи и 19 загуби) са с осем победи аванс пред Мемфис Гризлис и Сакраменто Кингс, а в Северозападната дивизия водят с 12 на Минесота Тимбърулвс и още тази седмица могат да спечелят титлата в нея.

Чикаго (29-36) са първи под чертата на плейофите на Изток, а големият проблем са им гостуванията. „Биковете“ имат само 11 спечелени от 32 през сезона, а от началото на 2023 г. биха само безнадеждните Детройт Пистънс (два пъти), Орландо Меджик и Филаделфия 76. Преди година Чикаго имаха амбиции да привлекат звездата на домакините Никола Йокич, но 12 месеца по-късно това не е дори илюзия, а по-скоро пълна утопия. Гостите вероятно ще разпродадат всичко ценно през лятото и трудно може да се открие мотивация за тях в оставащото време от сезона.

Сайтът winbet.bg предлага победа за Денвър при коефициент 1.31* и само веднъж от 15 случая през сезона при подобна или по-ниска стойност домакините не са успявали да спечелят. „Денвър -6 точки“ е оценено на 1.62, а относително безопасен изглежда залогът „Денвър брой точки над 116“ за 1.60, което пред собствена публика те постигнаха в 18 от последните си 20 срещи.

Идея от WINBET

Бостън (45-21) са в серия от три последователни загуби, като две от тях дойдоха на собствен терен. Благодарение на това „келтите“ слязоха втори в класирането на Изток, след като водеха практически през целия сезон.

Портланд (31-34) са 12-и от 15 отбора в Западната конференция, но при сгъстяването в класирането там една победа тази вечер може да ги изкачи с цели три позиции. „Пионерите“ спечелиха предишните си гостувания (на Орландо и Детройт), но тук летвата се вдига значително.

Победа за Бостън WINBET оценява на 1.17, но проблемът не е толкова в спечелването на срещата, колкото в покриването на хендикапа. При двуцифрен такъв Селтикс покриха пет пъти и не успяха в седем случая, а при настоящата им

форма и наличието на Деймиън Лилард от другата страна няма да е изненада да се получи завързан до последната минута мач.

От тази гледна точка „Портланд +13.5 точки“ за 1.58 и „Портланд +12.5 точки“ за 1.66 изглеждат за предпочитане. Не е лоша идея и „Деймиън Лилард брой отбелязани тройки над 4.5“ за 2.05, въпреки че след рекордните 13 през миналата седмица срещу Хюстън Рокетс ръката му поизстина.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Maddie Meyer / Getty Images via AFP