Американските медии бяха ужасени от перспективата Никола Йокич да спечели за трета поредна година званието „Най-полезен играч в Националната баскетболна асоциация (NBA)“, но при формата и резултатите на „златните буци“ е трудно да бъде обяснено защо то му бе отнето. Тимът от Колорадо вече е на средата на пътя към финала на Западната конференция с преднина от 2:0 в серията с Финикс Сънс.

Денвър спечелиха мач № 1 със 127:107, а мач № 2 – с 97:87. Иначе казано: методът се променя, но крайният резултат е един и същ. През 2020 г. Денвър играха финал на конференцията, но заради COVID-19 пандемията срещите бяха в Орландо. И дължат на феновете си възможността да играят пред тях в такъв етап.

Поостарелият тим на Финикс имаше ужасна стрелба във втората среща (шест успешни от 31 опита от тройката), но се държа до последната част, когато всичко отиде по дяволите. В добавка, гардът Крис Пол получи разтежение в слабините и по първоначална информация ще е аут за около седмица.

В рамките на целия сезон домакинът не е губил в това съперничество (6 от 6). Сайтът winbet.bg предлага коефициент за победа на Финикс 1.62* срещу 2.37 за Денвър в продължение на тази традиция. „Финикс -4 точки“ е оценено на 1.90, а с Пол или без, резултатност ще има и „Брой точки над 222“ за 1.67 си струва. Тук за заместник на Пол е гласен Камерън Пейн и при увеличените му минути на полето „Камерън Пейн брой точки над 9.5“ за 1.90 е смислен залог.

Американците обичат да казват, че една серия започва истински едва след първата победа на гостите. Тук тя дойде още в първия мач. Така Лейкърс водят с 1:0 преди петъчния мач. „Езерняците“ вкараха 54 точки в подкошието срещу само 28 на Голдън Стейт, като с 30 точки и 23 борби Антъни Дейвис бе просто феноменален. Но те дойдоха след 44 минути в игра и при травмата му от серията с Мемфис Гризлис няма да е изненада ако натоварването му бъде лимитирано.

Не че Лейкърс ще отпишат мача, но Леброн и Дейвис не са на години да правят по 40+ минути в поредица от мачове, още повече, че основната задача към момента вече е изпълнена.

За мач № 2 WINBET дава завишен коефициент 1.44 за победа на Голдън Стейт, който идва и с гаранцията за ранно изплащане при преднина от 20 точки в който и да е момент от мача. „Голдън Стейт -7 точки“ е оценено на 1.97, а „Брой точки над 226“ – на 1.80. А при очакванията за лимитирани минути на Дейвис „Антъни Дейвис брой точки под 25.5“ за 1.83 изглежда разумен избор.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: MATTHEW STOCKMAN / Getty Images via AFP