Днес от 18:00 часа в Русе ще се изиграе последният мач от 5-ия кръг в Първа Лига. Един срещу друг излизат двата отбора, които се намират на последните две места в класирането – Дунав и Витоша (Бистрица). “Драконите” имат 3 точки и с евентуална победа могат се изкачат до деветата позиция, заемана в момента от Ботев (Пловдив). Витоша пък е единственият тим, който има само загуби от началото на сезона. “Тигрите” се надяват най-после да сложат край на негативните резултати, при това срещу пряк конкурент.

Очаква се дебют за Дунав да направи поне един от двамата нови защитници – Любен Николов и Росен Колев. Старши треньорът Людмил Киров ще пусне на върха на атаката Ахмед Ахмедов, а по двата фланга ще действат Иван Селеменев и Стефан Христов, който до миналия сезон носеше екипа на Витоша. 

Гостите се подсилиха сериозно с привличането под наем на Илия Димитров и Атанас Кабов от Левски. И двамата са гласени за титуляри в Русе. От първата минута ще играе и ветеранът Емил Гъргоров.

Русенци са отборът, който е нанесъл най-много загуби на Витоша в елита – 6. Общият баланс между двата тима е 6 успеха за Дунав, едно равенство и само една победа за бистричани. Коефициентът за успех на Дунав в Winbet е 1.69. Ставката за равенство е 3.75, докато “двойката” е оценена с 5.00.