В Тур дьо Франс (почти) нищо не може да наруши спокойствието на лидера в генералното класиране Тадей Погачар. Подобно на боа удушвач, словенецът бавно и неумолимо изстисква живота от конкурентите си за крайната победа.

С две етапни победи и пето място в рамките на четири дни, Погачар увеличи на 39 секунди преднината си спрямо Йонас Вингегорд. Останалите са на повече от минута, а след деня за почивка промоцията БОНУС ТУР ДЬО ФРАНС продължава на сайта winbet.bg.

За да участват в нея активните потребители на WINBET е необходимо да направят единичен залог на стойност минимум 10 лв. с коефициент поне 1.30 за колоездачната обиколка на Франция. В случай, че залогът им е квалифициращ, но губещ, клиентите на WINBET ще получат 10 лв.бонус за безплатен залог за събитие от секции „Спорт” или „На Живо” от сайта winbet.bg.

Графика: AFP

Десетият етап е увертюра за големия баир в Деня на Бастилията. Във вторник предстои да бъдат преодолени 148.5 км от Морзин до Межев в странен и доста подлъгващ профил. Денят стартира с 16 км спускане, продължава с две височини от четвърта и една от трета категория, а черешката на тортата е близо 20-километровото изкачване към алпийския курорт Межев, където последните 1000 м са при почти 7% наклон. Иначе казано – поредният ден с профил, пасващ перфектно на Погачар. Вече девет дни от началото на Тура и колоната не е допуснала нито едно бягство. Ако нещата се повторят във вторник и основните претенденти са в група във финалните километри, експлозивността на словенеца е много вероятно да му донесе нова етапна победа. Коефициентът на WINBET за такава е 9.50*, но за първи път от началото

на обиколката Погачар не е фаворит №1 в етап с финиш на височина!

ТУР ДЬО ФРАНС:
Ленард Кемна (сн. JASPER JACOBS/ Belga via AFP)

Причината за това е Ленард Кемна. Навършващият 26 години през септември германец стана национален шампион в бягането по часовник и вече има в колекцията си етапни победи както в Тура, така и в Джиро д’Италия. Кемна е 21-и в генералното класиране на над осем минути зад Погачар, но е сред най-подходящите като стил на езда за откъсване в подобен етап. Миналият петък германецът бе на 200 м от победата, когато бе застигнат от Погачар и Вингегорд. Успех на

Кемна в етапа във вторник WINBET предлага при 6.75.

По-назад в списъка на претендентите е Ваут ван Ерт (10.75), но етапите, в които може да се разчита на него тази седмица, са след четвъртък. Тибо Пино (17.00) е четвърти по коефициент, но има два фактора, които говорят срещу французина. Първо: той може и да бе на косъм от етапна победа в неделя, но в последния километър удари стената и буквално бе мъртвец върху колело. И второ: всеки французин мечтае да спечели в деня на Бастилията и нищо чудно Пино да пести сили за четвъртък.

Съотборниците от Израел-Премиър Тех, Якоб Фуглсанг и Майкъл Уудс, също са интересни предложения. Никой от тях не е концентриран върху генералното класиране и етапните победи са всичко, което гонят. Коефициентът на Фуглсанг, който веднъж вече опита бягство, е 23.00. Уудс се предлага при 34.00, но неговите етапи са по-скоро в сряда и четвъртък тази и следващата седмици.

*Коефициентите са валидни към 5:30 ч. на 12 юли 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

ОСНОВНА СНИМКА: Marco BERTORELLO / AFP