Плейофите в Мейджър Лийг Бейзбол (MLB) започват във вторник вечер с формат, който дава право на двата най-добри отбора във всяка от двете под-лиги да почиват тази седмица. И не е нито случайно, нито учудващо, че точно тези четири оглавяват списъка на фаворитите за титлата.

Миналогодишните шампиони Хюстън Астрос спечелиха титлата  в своята дивизия на Американската лига в последния ден на редовния сезон и си гарантираха минаване по късия път към защита на трофея. През юли Астрос си върнаха от Ню Йорк Метс Джъстин Върлендър и изведнъж питчерската им ротация се стабилизира, което им позволи да задминат Тексас Рейнджърс в борбата за титлата. Шансовете на Хюстън да спечелят 

титлата WINBET оценява на 5.75*, а да станат шампиони на Американската лига и да играят в Световните серии – на 2.90.

Младият тим на Балтимор Ориолс е четвърти по шансове за титла. „Авлигите“ спечелиха 101 мача в редовния сезон и си осигуриха домакинско предимство в плейофите на Лигата. Дали това е плюс обаче, тепърва предстои да се види. Защото теренът на Балтимор е маломерен и дава възможност за много хоумръни. А това не е точно отличителна черта на представянето на клуба през 2023 г. Коефициентът на WINBET за титла на Балтимор е 7.50, а за шампиони на Американската лига – 3.55.

Но в залозите е трудно да се пренебрегната двата представителя на Националната лига, всеки от които приключи редовния сезон с трицифрен актив. Атланта Брейвс (3.75) и Лос Анджелис Доджърс (5.25) оглавяват списъка на претендентите за титла. Но внимание: През миналата година положението бе същото, но нито един от двата отбора не мина първото препятствие в плейофите! Просто една седмица без игра в този спорт е твърде много, а и двата отбора отдавна си бяха осигурили участие след края на редовния сезон и разпускат от средата на септември.

Въпреки всичко препоръчително е да се заложи на „Лига победител – Национална лига“, предлагано от WINBET при коефициент 1.80. Националната лига спечели три от последните четири титли и просто в момента разполага с повече талант. Това се видя и в „Мача на звездите“, който Националната лига спечели за първи път от 2012 г. И тенденцията е очевидна.

Тънкият момент в сериите през тази седмица е, че се играят на терена на отбора-домакин, колкото и мачове да са необходими. Теренът на Тампа Бей е истински рай за нападението и тъй като двата отбора са в четворката на най-резултатните в МЛБ, очакванията са за срещи с доста точки. Плюсът за Тампа Бей е, че те знаеха отдавна, че ще играят в тази серия и подредиха ротацията си така, че най-добрите да са на линия. 

Тексас нямаха този лукс. Във вторник те пускат Джордан Монтгомъри (10 победи от 11 старта, 3.20 ERA), който дойде през юли от Сейнт Луис Кардиналс. Тампа Бей обаче са сред водещите отбори в МЛБ по успеваемост срещу левичари. 

Сайтът winbet.bg предлага коефициент 1.63 за победа на Тампа Бей срещу 2.25 за Тексас. Препоръчително е да се търси и „Тампа Бей – брой рънове – над 3.5“ за 1.71.

Участието на Аризона в плейофите е сериозна изненада, но летвата в Националната лига накрая падна доста ниско и „кроталите“ се вмъкнаха последни. И тук домакините имат предимството да са подредили ротацията по перфектния начин. 

Милуоки тръгват с Корбин Бърнс (10-8, 3.39 ERA), който освен всичко е дал една точка общо в плейофната си кариера. Бърнс приспа Аризона с осем чисти ининга през април, но през юни бе грубо наказан със седем точки за пет ининга. В сравнение с него обаче титулярът на гостите Брандън Пфадт (3-9, 5.72 ERA) изглежда като аматьор. 

При тези цифри „Брой рънове над 7.5“ с коефициент в WINBET 1.80 е очевиден избор, а победа за Милуоки за 1.53 също е добър избор.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКИ: AFP, IMAGO