Решението да бъде напълнен краят на сезона във Формула 1 със спринтови състезания се разглеждаше като добра възможност да се поддържа драматизма в края на шампионата. Но тъй като Макс Верстапен отдавна приключи всичко в своя полза, сега се получава просто поредица от дълги, затрупани със събития уикенди и поредният такъв предстои в Бразилия.

Всъщност не всичко в световния шампионат е решено. Второто място в класирането при пилотите започна да виси сериозно. След провала на Серхио Перес у дома в Мексико Сити авансът му пред Люис Хамилтън се срина до 20 точки при три оставащи кръга. И това изглежда най-сериозната интрига в Сао Пауло.

Що се касае до победителя за поредна седмица всички прогнози започват и се изчерпват с името на Верстапен. Сайтът winbet.bg дава коефициент 1.28* за победа на Верстапен в неделното 

състезание, 1.44 за триумф в квалификацията, също толкова за най-добро време в петъчната свободна тренировка, в квалификацията за спринта и отново 1.28 за триумф в съкратената съботна надпревара. Направи ли го, той ще е автор на т.нар. „куинтупъл“ и това май единственото, непостигано от него през настоящия сезон.

Трасето в Сао Пауло е пълно с дълги прави, на които има два болида (освен Ред Бул), които ще спечелят от това – Ферари и Уилямс.  Скудерията си проправи отлично път напред в Мексико Сити след наказанието заради смяна на компонентите и третото място на Шарл Льоклер и четвъртото на Карлос Сайнц-младши дават поводи за оптимизъм. По тази причина е препоръчително да се гони „Двата болида на Ферари да завършат в Топ 6 – Да“ за 2.20.

За Уилямс всяка точка е успех. Александър Албон спечели такава в две поредни състезания. В продължение на това WINBET предлага „Александър Албон място в Топ 10 – Да“ при коефициент 2.35.

Изненада може да се чака и от Нико Хюлкенберг. С бричката на Хаас германецът има само едно влизане в точките, но вече две поредни състезания е на ръба. „Нико Хюлкенберг място в Топ 10 – Да“ е със ставка 8.50, но на трасе, на което това се е случвало многократно, залогът си струва.

Докато и тази седмица Астън Мартин не заслужават никакво доверие. Очевидно е, че всички сили са впрегнати за следващия сезон и това обяснява защо в две поредни Гран При Фернандо Алонсо не успява да види карирания флаг. За Ланс Строл изобщо няма какво да се говори и залозите тук е препоръчително все да са в негативна насока. „Двата болида на Астън Мартин да спечелят точки – Не“ е с коефициент от едва 1.17, което ясно показва, че дъното отдавна е достигнато.

Но да не се забравя, че дъждът редовно обърква сметките. Той вероятно ще присъства във всеки от състезателните дни и кой знае, може да се получи бомба като миналогодишната победа на Кевин Магнусен.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКИ И ГРАФИКА: AFP