Дългото пътешествие към Световните серии започва с „уайлд кард” кръг
Футбол Футбол
Баскетбол Баскетбол
Тенис Тенис
Други спортове Други спортове

БЕЙЗБОЛ - MLB: Дългото пътешествие към Световните серии започва с „уайлд кард” кръг

Кръгът ще се играе във формат „2 победи от до три мача“

06 октомври 2022 | Новини | минути време за четене |
Дългото пътешествие към Световните серии започва с „уайлд кард” кръг

Редовният сезон в Мейджър Лийг Бейзбол (MLB) завърши. След 2430 изиграни мача, 18 от общо 30-те отбора вече са във ваканция. Останалите 12, след само ден почивка, стартират в петък в т. нар. „уайлд кард” кръг.

Форматът е заимстван от пандемичния сезон през 2020. Сериите ще са до две победи от максимално възможни три мача, като всичките ще се изиграят на терена на отбора с по-добри показатели в редовния сезон.

Кливлънд Гардиънс – Тампа Бей Рейс

С един от най-младите отбори в МЛБ, Кливлънд станаха шампиони на Централната дивизия на Американската лига с показатели 92-70. Тампа Бей (86-76) взеха последния „уайлд кард”, но мястото им там бе гарантирано още миналата седмица и в последните си мачове удариха здраво спирачката, което доведе до пет поредни загуби.

„Скатовете” хвърлят един от най-добрите питчери в Лигата, Шейн МакКланахан (12-8, 2.54 ERA), в първата среща от серията, докато домакините контрират с Шейн Бийбър (13-8, 2.88 ERA). Бийбър хвърля два пъти този сезон срещу Тампа Бей с променлив резултат, но домашният му старт бе катастрофа (четири точки за шест ининга и само шест страйкаута). МакКланахан също не бе впечатляващ срещу Кливлънд през този сезон (пет точки за 4.1 ининга), а след завръщането си от контузия през септември е бледа сянка на себе си, давайки девет точки за девет ининга в два старта.

Домакините нямат никакъв плейофен опит, но са фаворити на WINBET в първата среща с коефициент за тяхна победа на сайта winbet.bg 1.80*. При формата на МакКланахан, „Брой рънове над 5.5” за 1.72 е прилично предложение. А за победител в серията шансовете са оценени на 1.82 за Кливлъндз и 1.99 за Тампа Бей и това са най-близките стойности от всички четири в този кръг.

Торонто Блуджейс – Сиатъл Маринърс

Сиатъл се завръщат в плейофите след 19 години отсъствие с баланс от редовния сезон 90-72. Торонто (92-70) обаче ще са домакини на серията и в първия мач Алек Маноа (16-7, 2.24 ERA) ще стартира срещу Луис Кастийо (8-6, 2.99 ERA).

Маноа приспа „моряците” през юли (две точки за 7.1 ининга), но Торонто загубиха онзи мач с 1:2. Кастийо, който започна сезона в Синсинати, не е срещал „сойките” през 2022 г., но познава добре сериозна част от тима им.

Въпреки това Торонто са фаворити в първата среща с коефициент 1.66 срещу 2.25 за Сиатъл. „Роджърс Сентър” е любимо място за батиране, затова „Брой рънове над 6.5” с коефициент в WINBET 1.72 е задължително. За победител в серията шансовете на Торонто са оценени на 1.61, а „Точен резултат 2:0 за Торонто” се предлага за 3.00.

Bсички предложения на WINBET за срещите от MLB са на сайта winbet.bg ->

Ню Йорк Метс – Сан Диего Падрес

Метс водеха Източната дивизия на Националната конференция в 176 от първите 177 дни на сезона, но изтърваха титлата през миналия уикенд, когато изиграха безобразна серия с Атланта. И с показатели 101-61 ще трябва да минат по дългия път. Сан Диего (89-73) завършиха втори в Западната дивизия и въпреки сериозните подкрепления в хода на сезона, в немалко периоди бяха извън „уайлд кард” местата.

Mакс Шързър (Ню Йорк Метс)

Mакс Шързър (Ню Йорк Метс)

Коефициентите на WINBET в тази серия са твърдо на страната на Метс. Крайна победа се предлага при 1.54, „Точен резултат 2:0” при 2.70, а „Точен резултат 2:1” – при 3.50. Но… в петък за Сан Диего ще стартира Ю Дарвиш (16-8, 3.10 ERA), който бе вълшебен в двата си мача с Метс този сезон (14 ининга, една точка общо), а като се прибавят и престоите му в Чикаго Къбс и Лос Анджелис Доджърс доминацията му срещу този съперник е пълна. Метс пускат 140-милионното си бижу Макс Шързър (11-5, 2.29 ERA), който

обаче бе контузен повече от два месеца. А представянето му миналата събота в Атланта е част от причината да бъде изтървана дивизионната титла.

Коефициентът за победа на Метс в мач №1 е 1.72, но при магията на Дарвиш успехът за Сан Диего, оценен на 2.15 е доста вероятен. Тук всяка точка ще е събитие, затова „Ининг от 1 до 5 – Брой рънове под 3” за 1.85 си струва да се пробва.

Сейнт Луис Кардиналс – Филаделфия Филис

Шампионите на Централната дивизия на Националната лига Сейнт Луис все още не са обявили титулярнив си питчър за мач № 1 и прогнозите са малко рисковани. Но при положение, че „чинките” са 53-28 този сезон вкъщи, докато при гостувания Филаделфия са с отрицателен баланс, е ясно защо „Победител в серията – Сейнт Луис” се предлага от WINBET при коефициент 1.75.

„Филис” са на плейофи за първи път от над десетилетие и за отбор, разчитащ предимно на хоумръни, да играе три поредни мача на „Буш Стейдиъм” е повече от неприятно. Зак Уийлър (12-7, 2.82 ERA) ще е титуляр за гостите в петък. Двата му старта през този сезон срещу Сейнт Луис бяха безупречни (14 ининга, нула точки), но допреди две седмици бе в списъка на контузените и не е ясно дали ще може да изкара и шест ининга. А да се разчита на булпена на Филаделфия (4.27 ERA, № 23 от 30 отбора в МЛБ) е самоубийство.

*Коефициентите са валидни към 14:30 ч. на 6 октомври 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКИ: IMAGO

Тагове