Дунав посреща Славия от 17:45 часа в мач от 9-ия кръг на Първа Лига и ще се опита да прибави 3 точки към актива си, с които да се изкачи в средата на класирането. До момента “драконите” имат само две победи през сезона и са сред групата от отбори с по 8 точки, заемащи долната половина на таблицата.

Славия е на осма позиция, но има само с точка повече от днешния си съперник, а освен това за гостуването в Русе наставникът Златомир Загорчич няма да може да разчита на доста от основните си футболисти.

Заради наказание мача ще пропусне Димитър Велковски, а контузени са Янис Карабельов, Радослав Кирилов, Андреа Христов, Ертан Томбак, Георги Йомов, Милен Гамаков, Николай Дюлгеров и Венцислав Бенгюзов. В групата обаче се завърнаха доскоро травмираните Илиян Мицански и Дарко Тасевски, като македонецът се очаква да е титуляр.

В елита на българския футбол двата тима са се срещали общо 50 пъти, като балансът е 13 победи за Дунав, 16 равенства и 21 успеха за Славия. “Белите” имат предимство и в Русе – 8 победи, 12 равенства и 6 поражения.

Коефициентът за победа на домакините в Winbet е 3.20. Ставката за равенство е 3.55, докато “двойката” е оценена с 2.16