Българският контингент в Евролигата се удвои, след като бившият български национал Дий Бост подписа с френския АСВЕЛ. Така, той се присъедини към Александър Везенков, чийто Олимпиакос е лидер в най-големия баскетболен клубен турнир на континента.

А в Евролигата предстои натоварена седмица с два кръга, в първия от който „червено-белите” гостуват в дерби на върха.

Фенербахче бяха начело преди шест седмици, но влязоха в странни серии от възходи и спадове, а след загубата от АСВЕЛ (77:91) вече са трети с показатели 13 победи и 8 загуби.

Олимпиакос (14-7) пък спечелиха пет от последните си шест мача, но по правило играят много по-добре вкъщи, отколкото навън. „Червено-белите” са 6-4 при гостувания и 8-3 у дома, включително размазващото 94:67 срещу този съперник през декември, когато Везенков вкара 21 точки.

За реванша в Истанбул обаче сайтът winbet.bg дава сериозно предимство на Фенербахче с коефициент за победа 1.63*. „Фенербахче -3 точки” се предлага за 1.91, но домакините имат склонността напоследък да проспиват първата четвъртина. Затова спокойно може да се търси „Първа четвъртина равенство няма залог – Олимпиакос” за 2.05 и „Първа четвърт – Олимпиакос брой точки над 20.5” за 1.95.

Идея от WINBET

АСВЕЛ (8-13) закъсаха здраво на всички фронтове. Французите са предпоследни в Евролигата, а в местното първенство, след неделното поражение от шампиона Монако (63:72), държат седмото място и са в зоната на плейофите само по допълнителни показатели.

Партизан (10-11) са 11-и, но в три от следващите си пет мача срещат съперници извън осмицата и февруари е удобен месец за тях да напреднат в класирането. Треньорът на „черно-белите” Желко Обрадович няма на разположение желязна защита и се налага тимът му да влиза редовно в надстрелвания в търсене на победата. Но у дома често успява, затова в този мач трудно може да има спор около крайния победител.

Коефициентът на WINBET за успех на Партизан е 1.40, а „Партизан -4 точки” се предлага за 1.63.

Консервативният подход към този мач включва „Брой точки под 164” за 1.70.

Миналата седмица Барселона (13-8) изпуснаха по невероятно глупав начин победата срещу Реал Мадрид и вместо да делят първата позиция с Олимпиакос, сега са четвърти. Макаби (11-10) са на ръба на плейофите и са доста беззъби навън. Само две от победите им дойдоха при гостувания и те бяха срещу заемащите последните две места в класирането Олимпия и АЛБА.

Това не е точно отписан мач за шампионите на Израел, но 48 часа по-късно им предстои гостуване на Валенсия, които са им преки съперници за осмицата. И трябва да избират внимателно битките, в които се включват.

Победа за Барселона е с коефициент 1.22 в WINBET. „Барселона -9 точки” се предлага за 1.86, а в този мач е препоръчително да се надникне в обогатената секция „Играчи”, където се набива на очи „Никола Миротич 14+ точки” (направи го в четири от петте си мача през тази година). При проблемите на Макаби с гардовете, „Кори Хигинс 10+ точки” за 1.60 също си струва.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Коефициентите са валидни към 8:00 ч. На 31 януари 2023 г.  За  актуaлните  коефициенти,  моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Fabrizio BertanI / IMAGO