Новак Джокович достигна десетия си финал на US Open. Направи го след мач в петъчния следобед с отстъпващ по класа опонент, Бен Шелтън, в който победата, макар и грозна, бе единственото което имаше значение.

Последната стъпка към титлата обаче няма да е шампионът от миналата година Карлос Алкарас. Вместо това Ноле ще срещне най-големия кошмар в кариерата си – Данил Медведев.

Преди две години Джокович излезе срещу руснака във финала в Ню Йорк със задачата да оформи Големия шлем и да стане едва вторият тенисист от 1968 г., спечелил и четирите турнира в рамките на календарните 12 месеца. Вместо това Медведев го би 6:4, 6:4, 6:4 за първата си и до момента единствена титла от Шлема.

Залогът този път е значително по-скромен. Джокович играе „само“ за третия си трофей от голямата четворка за 2023 г. Той си гарантира

връщането под № 1 в световната ранглиста и странични фактори, влияещи върху двубоя няма.

До него Медведев достигна след фантастичен полуфинал, в който унищожи шампиона от миналата година Алкарас. По пътя към решителния мач в неделя руснакът отстъпи само два сета (все на австралийци) и изоставаше в резултата в само един от мачовете си. И въпреки статистиката му срещу Джокович е трудно да бъде наречен „аутсайдер“ на финала.

Медведев изостава с 5:9 победи в преките мачове между двамата, но спечели последния помежду им (6:4, 6:4 на полуфинал в Дубай през март), както и два от последните три на открито на твърди кортове. По тази причина подценявайте шансовете му в неделя на своя отговорност.

Сайтът winbet.bg дава ултра завишен коефициент 1.80* за победа на Джокович срещу 3.30 за Медведев. „Новак Джокович -4.5 гейма“ е оценено на 1.87, а „Брой геймове над 38.5“ се предлага за 1.80. За отбелязване е, обаче, че Джокович от девет победи срещу Медведев само два пъти го е правил чисто. Затова „Данил Медведев да спечели сет – Да“ за 1.42 е на практика задължителен залог.

Друга интересна тенденция е Медведев да печели първия сет в мачовете им – трудно обяснима, но факт. Руснакът направи това в пет от последните осе срещи между тях, а в продължение на традицията е офертата „Първи сет победител – Данил Медведев“ за 2.53.

СУПЕР ЗАВИШЕНИ КОЕФИЦИЕНТИ:

🎾 Брой асове: Над 16.5 – 2.15
🎾 Първи ас: Новак Джокович – 2.60
🎾 Първи пробив: Данил Медведев – 2.30
🎾Брой пробиви: Над 7.5 – 2.10

ЗАВИШЕНИ КОЕФИЦИЕНТИ:

🎾 Брой тайбрекове: Над 0.5 – 1.70
🎾 Брой двойни грешки: Над 12.5 – 2.00

🎾 Данил Медведев да направи пробив в първия сет: Да – 2.05

🎾 Данил Медведев брой асове: Над 12.5 – 1.90
🎾 Новак Джокович брой асове: Над 4.5 – 1.75

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКИ И ГРАФИКА: AFP