Вие сте тук:

ТЕНИС - УИМБЪЛДЪН:
Джокович е готов за поредната си титла от Шлема

Най-важното от WINBET преди мъжкия финал в турнира

#

За Новак Джокович „Уимбълдън” вероятно ще бъде последният турнир от Големия шлем за 2022 г. Заради упоритата му съпротива срещу COVID мерките, бившият №1 в света няма право да влезе на територията на САЩ и по тази причина, за него US Open е мираж. Но поредната му титла в Лондон чука на вратата. Всичко, което остава, е да победи Ник Кириос в неделния финал.

Ето всичко по-интересно от пазарите за залози за срещата от сайта winbet.bg:

Този финал ще е рекорден за Джокович – с достигането му той изпревари Роджър Федерер и вече има 32 финала в турнира от Големия шлем.

Но до този финал сърбинът стигна неравномерно. Четирисетовата победа в първи кръг срещу Суну Куон бе последвана от трисетови успехи срещу Танаси Кокинакис и Миомир Кецманович и четири сета на осминафинал срещу Тим ван Райтхофен. Втората седмица обаче бе мъчителна. На четвъртфинала Джокович трябваше да обръща от 0:2 срещу Яник Синер, а на полуфинала в петък отново даде ненужно сет на Камерън Нори.

Тенис - WINBET
Ник Кириос (снимка: Mark Greenwood/IMAGO-Shutterstock)

В началото на турнира никой не слагаше Ник Кириос в сметките, дори въпреки достигането на полуфиналите на трева в Щутгарт и Хале в подготвителния период.

Лошото момче на австралийския тенис не бе поставен в схемата на „Уимбълдън”, но бързо се погрижи да разчисти третата ѝ четвъртина. Победи срещу Пол Джъб, Филип Краинович и Стефанос Циципас бързо го превърнаха във фаворит за излизане от нея. През втората седмица бяха сразени Брандън Накашима и

Кристиан Гарин, а на полуфинал изобщо не му се наложи да стъпи на корта. Ден преди мача, Рафаел Надал се отказа заради разкъсан мускул и така Кириос достигна първия си финал в турнир от Шлема.

Джокович и Кириос имат два предишни мача и, силно изненадващо, всеки от тях бе спечелен от австралиеца. Това се случи в рамките на десет дни през март 2017 г. – на четвъртфинал в Акапулко и на осминафинал в Индиън Уелс. Но онова време все още не бе известно, че Джокович играе с разкъсани връзки в лакътя, заради които пропусна втората половина от сезона. Така че, не е много ясно доколко тези поражения са показателни.

Едно е сигурно: Когато е бил здрав, през последните десет години Джокович е губил на „Уимбълдън” само от Мъри (финал през 2013 г.) и Куери (трети кръг през 2016 г., когато тъкмо бе оформил кариерния Шлем). Загубата от Бердих през 2017 г. бе след отказване, а останалите му 53 мача бяха до един спечелени. И днес, титла №21 от Шлема изглежда опечена за него.

#

Ще има нова шампионка – Жабур или Рибакина?

Акцентите на WINBET преди дамския финал в турнира

Джокович започна турнира като фаворит на WINBET за шампион и остава такъв преди финалния мач. Коефициентът му за победа в неделя е 1.25* срещу 4.15 за Кириос. Но начинът, по който изигра предишните си два двубоя, показва неравномерност. Джокович трудно ще загуби точно от Кириос, но „Ник Кирос да спечели сет – Да” с коефициент 1.55 изглежда повече от обещаващо. Това почти сигурно гарантира и случването на „Брой геймове над 36.5” за 1.79.

И последно по ред, но не и по значение: „Ник Кириос под 18.5 гейма” с коефициент 1.80 е доста обещаващ залог. Само един тенисист (Яник Синер) взе толкова срещу Джокович в турнира и дори в петсетов мач едвам достигна бройката. От 18-те сета, които сърбинът спечели, четири завършиха 6:4, а останалите донесоха под десет гейма. Простата аритметика показва, че сценариите Кириос да мине 18.5, включват победа или петсетова загуба. И нито един от тях не е особено вероятно да се случи в неделя.

*Коефициентите са валидни към 5:30 ч. на 9 юли 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: IMAGO-Xinhua

Прочетено: 287
[ufc-fb-comments]

Winbet online е регистрирана търговска марка на „Уин Бет Онлайн“ ЕООД (ЕИК: 203294705), чиято дейност като организатор на хазартни игри онлайн подлежи на регулация от Националната агенция за приходите и е лицензирана съгласно Закона за хазарта със следните лицензи: Удостоверение № 000030-2124 от 14.03.2023г., отразяващо актуалното състояние на лиценз за организиране на игри в игрално казино, издаден с Решение № 000030-6257 от 29.06.2015 г. на ДКХ; Удостоверение № 000030-1750 от 21.02.2022 г., отразяващо актуалното състояние на лиценз за организиране на залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, издаден с Решение № 00030-8099 от 22.07.2016 г. на ДКХ и Удостоверение № 000030-1749 от 21.02.2022 г., отразяващо актуалното състояние на лиценз за организиране на залагания върху случайни събития и залагания, свързани с познаване на факти, издаден с Решение № 000030-11140 от 29.09.2017 г. на ДКХ.

Адрес: България, гр. София п.к. 1799, ж.к. „Младост 2“, ул. „Свети Киприян“, 44 A