До края на сезона в мъжкия тенис останаха два дни и общо три мача на сингъл. Съботният ден от Шампионата на АТР в Торино предлага полуфиналните двубои, в които изглежда единственият въпрос е може ли някой да попречи на Джокович и Медведев да стигнат до спор за титлата?

В следобедния полуфинал Данил Медведев е нещо повече от смазващ фаворит. Руснакът спечели и двата мача дотук срещу Каспер Рууд и го направи убедително – 6:3, 7:6 на АТР Cup миналата година и 7:5, 6:1 в Майорка през юни 2021 г.

Медведев обаче има и друга статистика, на която да подпре претенциите си за победа в събота – той е спечелил девет от последните си десет полуфинала. Единственото поражение през последните 15 месеца на такъв етап бе от Рубльов в Синсинати през август. WINBET също счита Медведев за фаворит и определя коефициент 1.15 за победата му.

Тук по-интересното е дали Рууд най-после ще успее да се разпише? Медведев загуби сет във всеки от трите си мача на турнира дотук и „Каспер Рууд да спечели сет – Да” е оценено на 2.28. Но ако считате, че с подаръците е свършено, „Данил Медведев -1.5 сета” за 1.58 и „Данил Медведев -3.5 гейма” за 1.54 са разумни предложения.

Вечерта, Новак Джокович и Александър Зверев имат сметки за уреждане и ще се изправят за пети път един срещу друг през сезона. Световният №1 спечели три от предишните четири сблъсъка, но поражението на полуфинала в Токио уби мечтата му за златен медал от олимпийски игри.

Освен Зверев, единствено Аслан Карацев е побеждавал Джокович на полуфинал тази година, а балансът на сърбина в подножието на спора за титлата е впечатляващ: 7:2 през тази година и 128:48 в кариерата му! Денят повече за почивка на Зверев щеше да е предимство, но в в друга ситуация – Джокович прекара на корта в Торино общо смешните 3 часа и 44 минути и за умора е несериозно да се говори.

Коефициентът на WINBET за победа на сърбина е 1.36, но Зверев взе поне сет във всеки от мачовете им през годината. Затова на очи се набива „Александър Зверев +1.5 сета” за 1.75. И тъй като в три от четирите мача тази година този сет бе първият, може да се огледате и за „Първи сет – Победител Александър Зверев” с коефициент 2.66.

*Коeфициентите са валидни към 2:00 ч. на 20 ноември 2021 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.