Новак Джокович е сред най-великите тенисисти на всички времена, но в огромна част от статистическите категории стои под № 2. Така е и с титлите от Финалите на АТР. Сърбинът има пет в колекцията си и отстъпва единствено на Роджър Федерер. Успех в неделя ще го изравни на върха с вече пенсиониралия се швейцарец, а последната пречка по пътя му към това е Каспер Рууд.

Джокович единствен от участващите в Торино няма загубен мач. След победите в групата над Стефанос Циципас, Андрей Рубльов и Данил Медведев, в съботния следобед Ноле срази младия американец Тейлър Фриц (7:6, 7:6) и за осми път ще спори за тилата в заключителния турнир за сезона.

Каспер Рууд

Рууд първи си гарантира излизане от групите, като спечели първите си два мача в Зелената група срещу Феликс Оже-Алиасим и Тейлър Фриц и загуби от Рафаел Надал с 5:7, 5:7 в мач без значение. След което норвежецът бързо се върна на правилния път, размавайки Андрей Рубльов в полуфинала с 6:2, 6:4.

Джокович влиза в неделния финал с 24 победи в последните си 25 мача в АТР. Но има два големи въпроса, които чакат отговор: готов ли е физически след двата маратона, в които се вкара през последните два дни и случайни събития ли бяха проблемите във финали, които срещна през сезона.

По стандартите на Джокович, да спечели четири от шест мача за титла през 2022 г. е незадоволително. А часовете, прекарани на корта срещу Медведев и Фриц, когато си на 35 години, се наваксват много по-трудно.

Джокович обаче има едно голямо предимство спрямо Рууд: той не само спечели всичките досегашни мачове помежду им, но го направи и чисто. Включително тази година на „Мастърс”-а в Рим, както и преди 12 месеца на Финалите в Торино.

При серията на Джокович изглежда светотатство да се залага срещу него. WINBET предлага на сайта winbet.bg победа на сърбина при коефициент 1.25* срещу 3.75 за Рууд.

Да не се забравя обаче че последната титла на Джокович от финалите датира от 2015 г., а независимо, че оттогава пропусна само едно издание, нова не е спечелил. А и е трудно да се поддържа такава успеваемост, каквато има срещу Рууд, когато съперникът е № 4 в света.

По тази причина, „Каспер Рууд да спечели сет – Да”, оценено на 2.00, е прекалено примамливо за да бъде пропуснато. „Каспер Рууд брой геймове над 9.5” за 1.75 също е препоръчително. Най-малкото, защото не се е случвало до момента и просто му е време. И по същата причина си струва да се търси и „Брой геймове над 22.5” с коефициент 1.95.

*Коефициентите са валидни към 6:00 ч. на 20 ноември 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg