Турнирът в Рим върна мъжкия тенис към ерата на романтизма, когато всеки можеше да победи всеки. 

Поражението на бъдещия № 1 в ранглистата Карлос Алкарас от унгареца Фабиан Марожан отвори широко долната половина на схемата, където нещата се непредсказуеми. А в горната, мачът между Новак Джокович и Холгер Руне е безспорното украшение на четвъртфиналите.

Миналата година, Руне постигна най-голямата победа в кариерата си точно срещу Джокович, спечелвайки „Мастърс“-а в Париж. Но на клей двамата нямат мач помежду си. 

Всеки от тях даде по един сет на съперниците си дотук в Рим и всеки от тях демонстрира добра форма, тъй че сблъсъкът им е трудно предсказуем, въпреки че на базата на предишните си успехи в Рим Джокович минава за сериозен фаворит. 

Сайтът winbet.bg предлага коефициент 1.32* в полза на негова победа Джокович срещу 3.35 за Руне. „Новак Джокович -4.5 гейма“ е оценено на 2.07, но датчанинът трудно ще бъде прегазен. Затова „Холргер Руне брой геймове над 9.5“ за 1.78 и „Холгер Руне да спечели сет – Да“ за 1.90 си струват. И в същата посока на мисли, „Брой геймове над 20.5“ за 1.64 не изглежда да е трудно за постигане.

WINBET SPECIAL!

СУПЕР ЗАВИШЕНИ КОЕФИЦИЕНТИ:

🎾 Брой пробиви: Над 5.5 – 2.30
🎾  Новак Джокович брой асове: 5+ – 2.80

Чорич е големият печеливш от отпадането на Алкарас, защото вместо с испанеца, срещна Марожан на осминафинал и макар и от сет пасив, успя да обърне мача. За хърватина това би бил втори пореден полуфинал в тура, което е адски изненадващо на фона на поредицата му от ранни отпадания през 2023 г. 

Циципас е доста по-стабилен в това отношение, а и клей кортовете в Рим са доста по-бавни от тези в Мадрид, където съперникът му проби до голямата четворка. И това е безспорно предимство за гърка. Той е единственият без загубен сет дотук на турнира и няма да е никаква изненада ако серията му продължи. 

Победа за Циципас WINBET предлага при коефициент 1.28, а „Стефанос Циципас -3.5 

гейма“ е оценено на 1.71. Единственият предишен мач межда двамата на клей бе точно в Рим, но завърши с отказване на Чорич, тъй че не може да е особен ориентир. Но в продължение на сериите им тази година „Точен резултат 2:0“ за 1.85 и „Борна Чорич да спечели сет – Не“ също за 1.85 заслужават внимание.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Christophe ARCHAMBAULT / AFP