Националките на България продължават в Лудж, Полша, участието си на Световното първенство по волейбол за жени. След два равностойни, но загубени мача (1:3 от Германия и 2:3 от шампионките преди четири години Сърбия) „лъвиците” се изправят в третия си двубой срещу фаворитките за спечелване на група “C” САЩ.

Олимпийските шампионки оглавяват подреждането в групата след чисти победи с по 3:0 над аутсайдера Казахстан и над съседките от Канада. Единствено Италия, Япония и Доминиканска република имат по-добри показатели от американките дотук на световното, което напълно затвърждава реномето им на топ-отбор.

В момента на сайта winbet.bg се приемат залози за световна титла на САЩ при коефициент 2.95*, като единствено Италия (2.76) са пред тях. Американките са абсолютен фаворит за спечелване на група “C”, като шансовете им за това са оценени на 1.30.

За срещата в четвъртък коефициентът за американска победа е 1.06 срещу 8.50 за България. И успехът олимпийските шампионки не подлежи на съмнение. По-интересните пазари в този мач са свързани са резултатността и разликата в резултата.

WINBET предлага „САЩ -19.5 точки” при коефициент 2.01. Последният мач между двата отбора бе през юни във Филипините по време на Лигата на нациите и завърши с победа на съперничките ни с 3:0 (25:20, 25:22, 25:20).

Тогава „лъвиците” бяха без капитанката Елица Атанасийевич и Гергана Димитрова. Точно Елица е най-резултатната за нашите на шампионата с 36 точки (17 срещу Германия и 19 срещу Сърбия) и освен ако треньорския щаб не реши да пести силите ѝ предвид ключовия мач с Канада 24 часа по-късно, това трудно ще се промени.

Но именно тази неяснота прави трудна прогнозата. Селекционерът Лоренцо Мичели подбира правилно битките, в които да се впусне и няма да е изненада, ако в някаква степен срещата със САЩ бъде жертвана в името на продължаването в следващата фаза.

Иначе казано: при залог в полза на покриване на хендикапа от страна на американките, това със сигурност ще доведе и до „Брой точки под 138.5”, оценено на 1.94.

*Коефициентите са валидни към 10:00 ч. на 28 септември 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.