Три отбора ще спорят за последните две места в плейофите на Евролигата в последния кръг от редовния сезон. Един измежду Фенербахче, Баскония и Жалгирис ще се окаже излишен, а другият голям въпрос е кой ще завърши като № 1 – Олимпиакос на Александър Везенков или Реал Мадрид.

Олимпиакос (23 победи и 10 загуби) определено разпускат и загубиха три от последните си шест мача. Въпреки това, първото място в редовния сезон ще бъде тяхно ако просто спечелят в четвъртък. Въпросът е дали го искат. Защото откакто върви настоящият формат на Евролигата, никога влезлият в плейофите като №1 не е ставал шампион. Встрани от фатализма, няма друга причина феновете на „червено-белите“ да се притесняват, тъй като победа в четвъртък ще означава четвъртфинална серия срещу Баскония или Жалгирис, срещу всеки от които лидерите в Гърция ще са перфектни като успеваемост.

Баскония (18-15) влизат както с победа, така и при загуба на Жалгирис от Байерн, но последното звучи утопично, тъй че баските са в неизгодна ситуация. Те може и да поставиха клубен рекорд по резултатност през миналата седмица с онова 120:100 срещу АСВЕЛ, но извън Испания имат един спечелен мач за цял сезон.

Сайтът winbet.bg приема залози за победа на Олимпиакос при коефициент 1.30* срещу 3.70 за Баскония. И няма причини да се залага срещу „червено-белите“, които като домакини са в серия от осем поредни победи. „Олимпиакос -7.5 точки“ се предлага за 1.88, а „Олимпиакос брой точки над 85.5“ – за 1.83. Но тъй като на елините им се носи оправдана слава на сметкаджии, трябва да имаме едно наум, че по същото време играят Макаби Тел Авив – Реал Мадрид. И нищо чудно да държат разликата под контрол с идея да реагират спрямо ставащото в другата среща. Затова „Първа четвъртина равенство няма залог – Олимпиакос“ за 1.55 е консервативен, но същевременно доста подсигурен залог.

Цървена звезда (16-17) отпаднаха от борбата за плейофите преди два кръга, но победата над Олимпиакос през миналата седмица ги приближи до изпълнение на задачата, поставена от президента Небойша Чович: да се приключи с поне 50% успеваемост.

Фенербахче (19-14) са в адски странна ситуация. Те са пети, но за разлика от шестите Партизан и седмите Макаби не са гарантирани за плейофите и могат да завършат на всяко място от пето до девето. И главната причина е, че тимът от Истанбул взе само едно от последните си  пет гостувания, но пък по някаква странна ирония това стана точно в…Белград!

Треньорът на Звезда Душко Иванович е със статут на легенда за Баскония и изобщо не подценявайте мотивацията му да помогне на

бившите си работодатели. Фенербахче може да минават за фаворити с коефициент за победа в WINBET 1.60, но при подобни ставки миналата седмица Олимпиакос се провалиха. Затова „Цървена звезда +5.5 точки“ за 1.66 и „Брой точки над 158.5“ за 1.80 заслужават внимание.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете  winbet.bg. 

СНИМКА: Ricardo Larreina /IMAGO