След дебютното състезание в Маями, Формула 1 се завръща за два бързи старта в Европа преди отново да напусне пределите на Стария континент. Първият от тях ще е за Голямата награда на Испания в Барселона.

Ето и някои акценти от WINBET за феновете на спорните залози на изцяло обновения, още по-бърз и по-удобен сайт winbet.bg:

Трасето в Барселона е исторически известно с малкото на брой изпреварвания. Старата генерация болиди правеше в Каталуня едни от най-скучните състезания, така че неделният старт ще е проверка дали обещаните от собствениците на формулата промени в действителност ще са такива.

Формула 1
Шарл Льоклер

Шарл Льоклер остава водач в генералното класиране на пилотите със 104 точки, но за първи път през този сезон се появи (макар и засега само теоретична) вероятност да бъде изпреварен от Макс Верстапен. Световният шампион надигна глава с победите на „Имола” и по улиците на Маями и вече е само на 19 точки зад лидера. А ако по някаква случайност Льоклер не завърши в шестицата, ще има смяна на караула. Но има две малки подробности.

Първо, Льоклер не е завършвал по-назад от шестото място от началото на сезона. И второ – в Барселона, повече от всякъде другаде, квалификацията има определящо значение за протичането на самото състезание. А в квалификациите няма по-постоянен от Льоклер през 2022 г.

Пилотът на „Ферари” спечели три от досегашните пет и неслучайно е фаворит на WINBET както в петъчната свободна тренировка (коефициент за победа 1.90* срещу 3.00 на Верстапен), така и за съботната надпревара за място на стартовата решетка. WINBET оценява шансовете на Льоклер за полпозишън на 2.13, а тези на Верстапен – на 2.24.

Нещата обаче се променят, когато стане дума за залози за самото състезание. Трасето в Барселона е известно с адски начупения си като профил трети сектор, с множество бавни и тесни завои, където скоростта пада значително. Ако могат да се извадят някакви изводи от Маями, „Ред Бул” доминираха дори в тази част на състезанието срещу „Ферари”. Затова за фаворит в неделя мнозина считат Верстапен, за чиято победа може да се заложи при коефициент 2.02.

От друга страна, стана дума за историческата тенденция в Барселона квалификацията да решава основното състезание и за предимството в нея на „Ферари” и Льоклер в частност. Същевременно скудерията се очаква да дебютира този уикенд няколко ключови ъпгрейда на болида, с които се очаква в критичната трета част да са конкурентноспособни на „Ред Бул”. И ако това се получи в действителност, Льоклер не е изключено да грабне 25-те точки за победител. Шансовете за подобна развръзка WINBET оценява на 2.32.

Даниел Рикардо

Състезанието в Барселона ще бъде 216-ото в кариерата на Даниел Рикардо. По този начин пилотът на „Макларън” ще изпревари Марк Уебър като австралиецът с най-много стартове в историята на Формула 1. Рикардо влезе веднъж в точките от началото на сезона, но болидът на „Макларън” върви непрестанно нагоре в развитието си. Така че ако сте почитатели на сълзливите истории може би ще ви изкуши „Даниел Рикардо да завърши в Топ 10”, което се предлага при коефициент 1.70?

Кевин Магнусен

При същия коефициент се предлага и „Кевин Магнусен да завърши в Топ 10”. Датчанинът го направи в два от четирите си старта в Барселона, откакто стана част от отбора на „Хаас” и в три от петте старта дотук през сезона. Изобщо, „Каталуня“ е най-успешното му трасе като актив и брой влизания в точките (заедно с Шанхай и Сочи), така че Магнусен определено изпитва добри чувства към пистата в Каталуня.

*Коефициентите са валидни към 5:00 ч. на 20 май 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.