От Зимните олимпийски игри в Пекин остават всичко на всичко два дни и последните 11 комплекта медали ще бъдат раздадени в събота и неделя, а това ще са и последните възможности за участие да се включите в олимпийската промоция на WINBET.

За да участват в нея активните потребители на winbet.bg е необходимо да направят единичен залог на стойност минимум 20 лв. с коефициент поне 1.30 на събитие от олимпийските игри до 20 февруари. За промоцията се зачитат както предварителни залози, така и „На живо”. Всеки клиент с квалифициращ залог ще получи по 10 лв. безплатен залог за събитие от секция „На живо“ на winbet.bg.

Предложенията на WINBET за индивидуалните спортове от Пекин 2022 са в специално създадения раздел „Олимпийски игри” в секция Спорт на сайта, а тези за кърлинг и хокей на лед – в разделите за съответния спорт.

Финалът на мъжкия хокеен турнир е в неделя и за разлика от финала при дамите, ще бъде изцяло европейски. Преди четири години Русия бе лишена от правото да използва име, флаг и химн, но нищо не ѝ попречи да вземе осмото си олимпийско злато ( ако броим и периода на СССР). Успех в неделя срещу Финландия ще я изравни на върха на вечната ранглиста по титли с Канада.

Финландците пък никога не са стъпвали на върха на почетната стълбичка. Загубеният финал през 2006 г. срещу Канада бе най-големият успех на скандинавците. Финландия единствена не е загубила мач на турнира (четири победи в редовното време и една след продължение при голова разлика 20:7), но до доказване на противното, фаворит в неделя ще бъде Русия. WINBET дава коефициент 1.78 за втора поредна титла на руснаците срещу 1.92 на съперниците им. Но желязната защита на Финландия не е за подценяване.

Зимни Олимпийски игри 2022 Пекин
Никлас Един (Швеция)

Другият отборен спорт на игрите в Пекин също ще определи шампионите си през уикенда. В мъжкия кърлинг в събота ще се изправят Швеция и Великобритания. Това ще  е повторение на финала на световното първенство от 2021 г., когато в Калгари, Канада, четворката на Никлас Един би островитяните с 10:5 след пет точки в деветия енд. Но оттогава тимът на Брус Мауът спечели три последователни двубоя, включително в Пекин.

Макар и само на 36, Един е може би най-голямата легенда в кърлинга с пет световни и седем европейски титли. От олимпийски игри има бронз през 2014 г. и сребро през 2018 г. И сега изглежда е дошъл мигът на златото.

Коефициентът на WINBET за победа на Швеция във финала обаче е 1.90 срещу 1.77 на Великобритания. И за това си има логично обяснение – преди четири години в Пьонгчанг, Един се провали с гръм и трясък във финала срещу САЩ  затова трябва да се внимава с подкрепата към него.

Зимни Олимпийски игри - Финали в хокея и кърлинга сред акцентите в последните дни на игрите | Последни дни от промоцията на WINBET.
Ийв Мюърхед (Великобритания)

В женския финал друга голяма звезда на кърлинга ще търси възмездие. Ийв Мюърхед, наричана „шотландската кърлинг принцеса”, има една световна и три европейски титли. Под флага на Великобритания може да се похвали единствено с бронз от Сочи отпреди осем години, но тази седмица всичко се нарежда в нейна полза. Мюърхед изплува до полуфинал в сложна тройна въртележка, а там би шампионката отпреди четири години Ана Хаселборг и тимът на Швеция.

Великобритания има олимпийско злато в кърлинга при дебюта на спорта в Нагано през 1998 г., а по някакво странно съвпадение именно Япония е съперник в неделния мач за титлата. Азиатките биха фаворизирания тим на Швейцария на полуфинал, но имат само една победа срещу Мюърхед в олимпийския формат от десет енда. А в предварителната група бяха пометени с 10:4. Коефициентът на WINBET за победа на Великобритания е 1.55 срещу 2.25 на Япония.

*Коефициентите са валидни към 21:30 ч. на 18 февруари 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.