Два от четирите най-силни отбора в Португалия – Спортинг Брага и настоящият носител на трофея Порто – ще спорят за Купата на Португалия в интригуващ финал.

Според регламента, той ще се играе в една среща на неутрален терен, Националния стадион “Жамор” в Оейраш, в неделя, 4 юни, от 19:15 часа българско време. При равенство в редовните 90 минути ще има продължения и евентуално дузпи.

Мачът е част от промоцията на WINBET Персонален POWER BOOST, с която всеки клиент на сайта winbet.bg, поставили залози с реални средства на минимална стойност от 50 лв. през месец май ще могат да се възползват от специална персонална оферта – завишен коефициент. Предложението важи както за предварителни залози, така и за залози На живо.

Завършилите трети в Примейра лига Брага спечелиха само два от предходните си осем сблъсъка във всички състезания с втория в лигата Порто. В останалите се получиха по три равенства и поражения. Три от предходните четири двубоя между двата тима предложиха по максимум едно отбелязано попадение.

„Артилеристите“ са в серии три поредни мача без загуба във всички състезания и в шест конкретно в този турнир (включително четири победи в редовно време). В пет от шестте двубоя за купата и двата отбора успяваха да стигнат до гол и имаше и поне по три вкарани попадения общо.

На сайта winbet.bg ставката за „Двата отбора да отбележат – Да“ е 1.77*, а за „Брой голове Над 2.50“ – 1.92. Що се отнася до твърдите знаци, победата на Порто се оценява на 2.12, тази на Спортинг Брага – на 3.45, а равенството – на 3.60.

„Драконите“ са в серия от 15 официални мача без загуба, от тях 13 победи и три срещи с поне по три вкарани гола. Освен това са и с 13 поредни победи в мачове за купата, като в шест от последните им седем двубоя бяха с поне по три вкарани гола.

В състава на Брага до последно ще е под въпросителна участието на бранителите Кристиан БорхаВитор Тормена и Джо Мендес, докато аут заради операция на

коляното е Нуну Секейра. Това значи доста главоблъсканици около съставянето на защитната линия и повече възможности за голове за нападателите на Порто.

Всички тези новини от лагера на Брага допълнително затвърждават логиката да се търси пазарът „Брой голове Над 2.5“ в този финал. Може да се опита и „1-во полувреме – Порто – Брой голове Над 1.5“ със ставка 5.75 заради очакванията защитата на „артилеристите“ да е некоординирана в началото на двубоя. В случай че се залага по-умерено, „1-во полувреме – Порто – Брой голове Над 0.5“ с коефициент 1.93 е много добър вариант.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията футболни прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

 

СНИМКА: MIGUEL RIOPA / AFP