Първият кръг от плейофите в NBA върви вече десет дни, но само една серия приключи до момента. Бостън единствени са в полуфиналите на конференциите, Маями, Милуоки и Филаделфия са на път да ги последват, докато на Запад фаворитите Финикс и Мемфис са въвлечени в истинска битка за избягване на ранното отпадане.

Клинт Капела се завърна, но Атланта са на ръба на елиминацията след 86:110 в мач №4 от серията. Единственитя светъл лъч за „Ястребите” бе Де‘Андре Хънтър (24 точки, 9/13 стрелба от полето), но за пореден мач Джими Бътлър от Маями безчинстваше в подкошието им. Крилото на „Горещите” вкара 36 точки и е истинска машина за унищожение в серията с 28.7 точки, 7 борби и 5.7 асистенции на мач.

Тази серия изглеждаше предопределена още от самото начало и сега Маями имат великолепната възможност да я затворят предсрочно и да започнат приготовленията за предполагаемия полуфинал с Филаделфия.

НБА промоция от WINBET

Липсата на опит у „Гризлитата” си личи. След като наваксаха 26 точки изоставане и взеха мач №3, Мемфис не успяха да наваксат слабата вечер на лидера си Джей Моран в мач №4. Макар и на косъм от трипъл-дабъл, показателите му 11 точки, осем борби, 15 асистенции не бяха достатъчни. Серията сега се връща в Тенеси, където двата отбора си размениха победи в първите два мача. Но именно начинът, по който Мемфис реагираха след шока в мач №1, накланя трайно везните на тяхна страна.

Хендикапът за този мач е 6.5 точки и да не се пропуска факта, че „Гризлитата” спечелиха 19 от 21 мача с подобен аванс през този сезон, като покриха в 15 от 19-те си победи!

Залозите за за тези срещи, поставени с реални средства за игра, са валидни и за WINBET OPEN All Inclusive турнир Спорт както и за спечелване на талони за участие в разпределението на печалбите в WINBET OPEN Бонус игра.

Има редица причини за родилните мъки на Финикс срещу отбор, който трябваше да спечели два мача в предварителните плейофи. „Слънцата” са невероятни в стрелбата за две точки (62.7%), но са най-слабият плейофен тим от тройката с успеваемост 29.3%.

Извън Ейтън, Буукър (докато бе здрав) и Пол, никой друг в отбора не играе дори близо до 50% от възможностите си. А за капак, треньорът Монти Уилямс си позволи да критикува съдийството в мач №4 (загубен от тима му със 103:118) и джобът му предстои да олекне след задължителната глоба. Финикс са нервни, защото само четири отбора в историята са отпадали като №1 в първия кръг на плейофите (Сиатъл 1994, Маями 1999, Далас 2007 и Сан Антонио 2011). „Слънцата” като нищо могат да ги последват.