Флорида Пантърс намалиха изоставането си от Вегас Голдън Найтс до 1:2 във финалната серия за купа „Стенли“ в Националната хокейна лига (NHL).

Те надвиха съперника с 3:2 след продължение в третия мач рано в петък българско време. По този начин Пантерите се възползваха от умението си да печелят продължения, както и от първото си домакинство във финалната серия.

Четвъртият сблъсък от серията, която се играе до четири победи в седем възможни срещи, е отново в Сънрайз, Флорида, в нощта на събота срещу неделя в 3:00 часа българско време.

Това всъщност бе първата победа изобщо на Пантерите във финали за купа „Стенли“ и дойде чак в седмия им опит. Предстои да се види дали това ще доведе до монументално отпушване или просто на тима не му е силната част да се бори за трофея. Засега обаче характерът на Флорида в плейофите е неоспорим – те са вече със седем от седем победи в мачове с продължения в елиминациите през този сезон. В това число влиза и великият успех в четири продължения в първия мач във финалите на Източната конференция срещу Каролайна Хърикейнс.

Вратарите бяха с огромна заслуга да има само пет вкарани гола в двубоя. Сергей Бобровски, който бе силно критикуван за играта си в първите две срещи и дори мястото му като титуляр бе поставено под въпрос, блесна този път. Стражът на Пантърс направи цели 25 спасявания, а на отсрещната врата Ейдин Хил се отчете с 20. За Голдън Найтс се отличиха също с по гол и асистенция Джонатан Маршисол (13 гола в последните 13 плейофни мача за него) и Марк Стоун.

За да нямат нужда от толкова усилие за победата в четвъртия мач, Флорида определено трябва да оправят представянето си в „пауър плей“. Те все още нямат дори един вкаран гол в ситуации на числено предимство на терена от цели 12 опита във финалната серия. Конкретно в третия двубой не успяха в нито един от петте получени шанса. За сравнение, и двете точни попадения на Златните рицари паднаха именно при „пауър плей“.

След като Пантерите се отпушиха във финали за купа „Стенли“ и взеха едва трета победа в последните 10 сблъсъка с Вегас, няма да е чудно да натиснат и да изравнят серията. Последния път когато те загубиха два пъти поред – в мачове № 3 и № 4 срещу Бостън Брюинс в първия кръг на плейофите, впоследствие записаха 11 победи в следващите 12 срещи. Този отбор просто няма спиране, когато бъде оставен да набере инерция и когато всички са го отписали срещу фаворитите. На сайта winbet.bg победата на Флорида се котира на 2.29*, тази на Вегас – на 2.62, а равенството в редовното време – на 4.15.

Предвид серията от три срещи на този терен с до пет вкарани попадения, връщането на формата на вратаря на домакините Бобровски и очакването за свиреп сблъсък в решаващ мач, залогът за „Брой голове под 5.5“ със ставка 2.05 е за предпочитане. Поредицата от мачове с голове над тази граница конкретно за двубоите във Вегас обаче си остава и такъв залог ще е актуален, когато серията се завърне в Града на греха в петия мач. Комбинираният пазар „Флорида Пантърс и под 5.5“  за 4.50 е доста интересен във връзка с гореспоменатите фактори.

Предвид очакванията Флорида, окрилени от първата си победа във финали и от подкрепата на своята публика, да скочат здраво от първата секунда на мача, има два любопитни пазара с добри шансове за реализация. Това са „1-ва третина – Победител – 1“ с коефициент 2.69 и „1-ва третина – Първи гол – 1“ със ставка 2.16.

При положение че се стигне до осъществяване на залога „Ще има ли продължение – Да“ (3.90), е добре да се припомни онова, което се доказа и в третия мач: Пантърс са спечелили вече седем поредни пъти след продължения, а „Победител (с продължения и дузпи) – Флорида Пантърс“ върви със ставка 1.82.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Patrick Smith / Getty Images via AFP