В мечтите на френските фенове планът за Световното първенство в Катар през тази седмица бе да си върнат на Португалия за финала на Евро 2016 и в неделя да спечелят за втори път световната титла. Второто е напълно възможно, но Мароко промениха сметките, като станаха първият арабски и африкански отбор на полуфинал на световно.

Това едва ли би следвало да плаши „петлите”. Те никога не са губили на световно с Килиан Мбапе в титулярния състав, а преследването на продължението на тази серия е свързано и с поредното издание на промоциите на WINBET.

В специалната промоция БОНУС СТОИЧКОВ, най-успешният български футболист за всички времена ще „раздава“ бонуси за безплатни залози на клиентите на сайта winbet.bg. Клиентите на сайта на WINBET, които пък поставят квалифициращи залози „на живо“ на поне четири срещи от програмата на Световното първенство по футбол, ще получат и талон за участие в теглене чрез жребий на победителите за две предметни награди – чисто нов телевизор в промоцията БОНУС 4-4-2.

На световното преди четири години Мбапе започна титуляр в шест от седемте мача на Франция. Единственият, в който се появи като резерва, бе и единственият, който не бе спечелен (0:0 с Дания). Историята през тази година е сходна. От пет мача на Франция досега, Мбапе стартира в четири. Франция спечелиха всеки от тях и загубиха единствения (0:1 срещу Тунис), в който звездата па Пари Сен Жермен (ПСЖ) бе резерва.

В тези общо 12 мача на световни финали, Мбапе има девет гола, но влиянието му далеч не се изчерпва с попаденията и четвъртфиналът срещу Англия бе перфектният пример за това. Мбапе завърши без гол, но като №1 по преси. Активното му преследване на изнасящите топката играчи на съперника разбиваше в дълги периоди ритъма на англичаните при организацията на атаките. Но в сряда вечер ролята на Мбапе ще бъде да бележи по простата причина, че Мароко обичат да оставят съперника да държи топката колкото си поиска, но окопавайки се здраво пред наказателното си поле.

Но проблемите в защитата на „атласките лъвове” за полуфинала са огромни. Капитанът Роме Саис бе изнесен на носилка в четвъртфинала срещу Португалия, Наиф Агерд изобщо не игра заради травма на аддукторите, Хаким Зийеш също не довърши четвъртфинала, а Нусаир Мазрауи дори не бе записан в тимовия лист поради проблем с бедрото. Вярно е, че Джауад ел Ямик и Яхия Атиат-Аллах заместиха липсващите повече от прилично, но да се разчита на седми и осми избор в тази линия за най-важния мач в историята на мароканския футбол едва ли е рецепта за успех.

Серията с Мбапе обаче далеч не е единствената причина, поради която залог за победа на Франция би бил оправдан. За разлика от изгубилите се в „окопна война“ Испания и Португалия, световните шампиони не си губят времето с безсмислени тити-така пасове по ширина, а са доста по-целенасочени в изграждането на атаките си. И ще са, вероятно, достатъчно изобретателни в разбиването на мароканския бетон. Победа на Франция в редовното време WINBET предлага при коефициент 1.58* (с 0% марж), което не е обичайно за полуфинал на световно, но е показателно за разликата в класите.

Същевременно, разгром е последното, което може да се очаква от мача. Зоната на комфорта свършва някъде около „Франция -1 гол”, оценено на 1.90. Мароканската дисциплина в защита вероятно ще доведе до поредният постен откъм голове мач с тяхно участие. Около този мач витае усещането, че първият гол ще е достатъчен. „Брой голове под 2.5” за 1.66, „Двата отбора да отбележат – Не” за 1.57 и „Първи гол – Франция” за 1.44 са сякаш задължителни избори.

Не е за подминаване е предложението на WINBET за корнери. Мачовете на Мароко изобилстват с такива, а с изключение на мача си срещу Англия и световните шампиони трупат сериозна бройка. „Брой корнери над 8.5” е оценено на 1.70, а в добавка към него си струва и „Франция -3.5 корнера” за 1.85.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Коефициентите са валидни към 6:00 ч. на 13 декември 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.