Неделята може да бъде историческа за сръбския спорт. В Ню Йорк Новак Джокович ще игрae финал на US Open в търсене на нови рекорди в Големия шлем, а няколко часа по-рано в Манила националният тим по баскетбол за мъже ще гони шестата световна титла в историята си и първата под настоящото име. 

Съперник на „плавите“ ще е дебютантът в подобен мач Германия.

За първи път в историята си Бундестимът ще играе финал на Световното първенство по баскетбол за мъже. Германия оцеляха в луд полуфинал срещу САЩ, в който янките вкараха над 100 точки и загубиха за втори път на турнира. Сърбия пък биха Канада в мач, в който изоставаха само в рамките на 2:37 мин. и в неделя ще пробват да станат шампиони отново след 21 години пауза.

Според сухата статистика, шансовете на немците са за предпочитане. Те стигнаха до титлата без загуба, а по пътя си биха Австралия, Словения и САЩ. Сърбия пък имаха „почивна“ група за начало (Пуерто Рико, Южен Судан и Китай), а във втората фаза се изхитриха да загубят от Италия и дори играха мач за оцеляване с Доминиканската република. Но в елиминациите срещу Литва и Канада винаги имаха солидно първо полувреме, в което обезверяваха противниците.

Сърбите имат и друг голям коз за неделя – Светислав Пешич. С името на селекционера им е свързан най-големият успех в историята на баскетбола в Германия (европейската титла от 1993 г.) и той работи във федералната република близо 20 години в различни отрязъци от кариерата си. Под ръководството на Пешич са били огромна част от основните играчи на Германия на първенството, с три важни изключения: Денис Шрьодер, Мориц и Франц Вагнер.

Голямото трио на Германия се допълва перфектно в реализаторски аспект до момента. Шрьодер изнесе мачовете в групите, братя Вагнер – четвъртфинала с Латвия, а Андреас Обст избухна в полуфинала срещу САЩ. И точно това разнообразие и нефокусиране върху един конкретен състезател прави планът за игра срещу Бундестима сложен.

Сайтът winbet.bg дава микроскопично предимство на Германия със специално завишен коефициент за победа 1.91*. Успех за Сърбия е оценен на 2.07, но изборът на фаворит е въпрос по-скоро на лично предпочитание отколкото на аргументация. 

По отношение не резултатността обаче не би следвало да има спорове. Сърбия (97.7) са втори по резултатност, а Германия (94.4) – четвърти на първенството. И дори при една солидна четвърт, която западните ни съседи имат по правило в елиминациите, „Брой точки над 173.5“ с коефициент в WINBET 1.77 не трябва да се подминава.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: AFP