Голдън Стейт Уориърс много бързо развързаха възела във финала на Западната конференция на NBA и завръщането им в серията за титлата след тригодишна пауза изглежда неизбежно. На Изток обаче ситуацията е неясна. Бостън Селтикс не са играли във финална серия на Асоциацията от 2010 г., но за разлика от Маями Хийт лазаретът им е относително празен. И това нищо чудно да натежи в остатъка от серията им.

Ето и акцентите на WINBET за четвъртите мачове във фиалните серии на конференциите за всички любители на баскетболните пазари на сайта winbet.bg 

Ключовият момент в тази серия бе мач №2. Далас направиха безупречно първо полувреме от тройката и водеха с 19 точки, но спряха да вкарват след почивката и загубиха. Именно стрелбата от дистанция ги потопи и в третия мач и при 0:3 шансовете за финал просто ги няма. И тук не става въпрос за неизпълнени тактически указания или липса на талант. Просто Голдън Стейт са много по-опитният и обигран отбор, а за предимството на треньорския им щаб няма какво да се дискутира.

През последните осем сезона, в които играха плейофи, Голдън Стейт спечелиха шест серии „на нула”, включително финала през 2018 г. срещу Кливлънд Кавалиърс. И понеже никой в историята на NBA не е обръщал финал на конференция от 0:3, на Далас им остава просто да опитат да попроменят козметично крайното измерение на резултата. Според мнозина, тимът от Тексас е твърде талантлив, за да загуби с 0:4 победи, но досегашните три срещи донесоха общо 43 точки разлика, което не е точно въплъщение на равностойност.

Далас имат леко предимство в коефициентите за мач №4 (WINBET дава 1.92* за тяхна победа срещу 2.07 за Голдън Стейт), но „войните” не таят сантименти и ще са безмилостни. В тази серия тенденцията за резултатност се движи по синусоида – „под” в мачове №1 и 3, „над” в мач №2. „Брой точки над 214.5” се предлага при коефициент 1.85, а интересен залог е „Дориан Фини-Смит над 1.5 асистенции” за 1.66, а това е точно колкото показателите му и в редовния сезон, и в плейофите.

НБА
Тайлър Херо (вдясно)

До 2:2 в тази серия се стигна след две минимални победи за Маями и два разгрома в полза на Бостън. Серията се връща във Флорида в момент, в който списъкът с контузени при домакините е тревожно дълъг. Тайлър Хиро изобщо не се съблече в мач №4, а Джими Бътлър игра на куц крак, но както останалите титуляри бе силно неефективен – 18 точки общо от стартовата петица (абсолютен плейофен антирекорд в последните 51 години!) е скандална статистика и за

треньора Ерик Сполстра предстоят две безсънни нощи в опит да поправи нещата. Но докато той намери рецепта, психологическото предимство без съмнение е на страната на Бостън. Те спечелиха две от трите си визити в южния щат този сезон и WINBET предлага коефициент 1.77 това да се потрети утре вечер. Напук на очакванията серията дотук е доста резултатна и мач №4 бе единственият, който остана под прогнозите. „Брой точки над 200.5” в сряда се предлага за 1.67, но има всички изгледи това да е най-яловият двубой от началото на серията.

*Коефициентите са валидни към 21:30 ч. на 24 май 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.