Италия гостува на Армения в двубой от Група “J” на квалификациите за Евро 2020. Мачът е в четвъртък (5 септември) от 19:00 часа в Ереван. 
 

Очаквано футболистите на Роберто Манчини крачат уверено напред без нито една изпусната точка до момента. Съперникът им обаче се представя донякъде изненадващо, като засега е трети, възползвайки се от колебливите изяви на Гърция и Босна и Херцеговина.
 

Италианците минаха последователно през финландците (2:0), Лихтенщайн (6:0), Гърция (3:0) и босненците (2:1). Само един допуснат гол на фона на 13 реализирани говори за мощта на селекцията на “адзурите”. Арменците стартираха с две загуби –  срещу Босна и Херцеговина (1:2) и Финландия (0:2). Последва очакван успех над Лихтенщайн (3:0) и големият шок – 3:2 над гърците в Атина. Точно този последен мач вдъхна увереност на арменците, че могат да се намесят в борбата за втората позиция. 
 

Прави впечатление, че и трите в най-скорошни домакинства на Армения бяхме свидетели на гол в една от двете врати още до 15-ата минута. Отборът от Апенините е убедителен, като е спечелил седем от последните девет полувремена в двубоите от европейските си квалификации, без в тях да инкасира дори едно попадение. 
 

Winbet дава категорично превъзходство на Италия с коефициент 1.22 за победа срещу 14.00 за успех на Армения. Залози за “хикс” се приемат при 6.40