Смяната на върха в класирането при пилотите във Формула 1 бе официализирана в Барселона. Макс Верстапен спечели Гран При на Испания и след отпадането на Льоклер задмина лидера на „Ферари” като световният шампион вече има 110 точки. Льоклер е втори със 104, но връщането му челна позиция ще бъде трудно този уикенд.

Защото историята казва: Колкото и да е странно, за монегасецът именно домашната Гран При е най-кошмарното състезание в календара!

Това ще е петият старт за Льоклер в Монте Карло и досега той дори не е успял да завърши. През 2018 г. с „Алфа Ромео”, в официалния протокол името му фигурира като 18-и, но финалната линия така и не успя да пресече. През 2019 г. Льоклер единствен от 20-те пилоти не завърши състезанието.

През 2020 г. старт нямаше заради COVID пандемията, а през миналата година дойде най-големият му кошмар. Льоклер спечели квалификацията, но заради повреда в скоростната кутия така и не потегли. Но и това не е всичко. Дори в шампионския си сезон във Формула 2 през 2017 г. Льоклер не финишира нито в класическата, нито в спринтовата надпревара!

Иначе казано – Гран При на Монако идва във възможно най-подходящия момент за лидера на „Ферари”. Той спечели две квалификации, но записа общо 33 точки през последните три уикенда. За същия период Верстапен прибра 85 от 86 възможни точки. И за Льоклер победният уикенд е повече от задължителен.

Ето и най-интересното от пазарите за спортни залози за състезанието за Голямата награда на Монако на изцяло обновения сайт winbet.bg:

Въпреки историята на домашните несполуки, WINBET гласува пълно доверие на Льоклер в Монте Карло. Пилотът на „Ферари” е фаворит за победител както в петъчната тренировка (коефициент 2.50* срещу 3.25 на Верстапен), така и в съботната квалификация (1.84 срещу 2.90 на Верстапен) и в неделното състезание (2.00 срещу 2.25 за Верстапен).

Респективно „Ферари” имат най-ниския коефициент още и за „Най-бърза обиколка” (1.90 срещу 2.50 за „Ред Бул”) и „Победител при конструкторите” (1.84 срещу 2.19 за „Ред Бул”). Обаче не бива да се пропуска и факта, че „Ферари” са с всичко на всичко две победи в Княжеството през този век – на Михаел Шумахер през 2001 г. и на Себастиян Фетел през 2017 г.

В сянката двата водещи конструктора, „Мерцедес” най-после започват да вдигат шум с резултатите си. Джордж Ръсел бе трети в Барселона, а Хамилтън завърши пети. Световният вицешампион е с най-много победи на уличното трасе сред действащите пилоти и ако не за първото място, за позиция в тройката британецът изглежда в състояние да се пребори. „Люис Хамилтън да влезе в Топ 3” се предлага от WINBET с коефициент 3.25, а по-прозаичното „Люис Хамилтън да влезе в Топ 6” е оценено на 1.44.

Формула 1 - залози
Джордж Ръсел

Същият коефициент се предлага за място в шестицата на Ръсел. Съотборникът на Хамилтън е единственият пилот през този сезон, който е завършвал в Топ 6 на всяко състезание без изключение. Ръсел всъщност не е бил по-назад от петото място нито веднъж, но и той подобно на Льоклер, никога не е имал какъвто и да било успех в Княжеството.

*Коефициентите са валидни към 5:30 ч. на 27 май 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.