През февруари 2018 г. Григор Димитров игра финал на АТР 500 турнира в Ротердам, където загуби от Роджър Федерер. И оттогава първата ракета на България при мъжете не е помирисвал мач за титла. В петък, на турнирa в Женева, Григор ще пробва да сложи край на серията от 11 поредни загубени полуфинала, а негов съперник ще е американецът Тайлър Фриц.

Ако се съди по четвъртфиналите, този мач е предрешен. Григор имаше нужда от 163 минути за да победи Кристъфър О`Конъл (6:7(5), 7:5, 6:4), докато Фриц се разправи за 51 минути с Иля Ивашка – 6:1, 6:2.

Чарът на тениса обаче е в това, че ден с ден не си прилича. Също така, клеят е настилката, на която Фриц е най-уязвим, въпреки полуфинала през миналия месец на супертурнира в Монте Карло. Но срещу серия от 11 поражения и само три спечелени сета в тях е трудно да има аргументи.

Сайтът winbet.bg предлага завишени коефициенти 1.53* за победа на Фриц срещу 2.85 за Григор. И въпреки че все някой ден звездите ще се подредят в негова полза, да се залага на Димитров в този кръг от турнира не изглежда препоръчително. „Григор Димитров да спечели сет – Да“ за 1.61 е таванът на сигурността. „Григор Димитров брой геймове над 11.5“ WINBET предлага за 1.69, а при повече смелост може да се търси и „Григор Димитров +2.5 гейма“ за 2.00.

Пьотр Нестеров игра полуфинал и финал в турнири от Големия шлем за юноши през 2021 г., но се изгуби в прехода към мъжкия тур. Двайсет годишният варненец играе третия си четвъртфинал на ITF турнир за 2023 г., но съперникът му раздаде само девет гейма по пътя си към него.

Найбур спечели титла през настоящата година, но оттогава за три месеца това е едва вторият му турнир със спечелени последователни мачове.

Нидерландецът определено е фаворит в срещата с коефициент за победа в WINBET 1.55 срещу 2.30 за Нестеров. Пьотр може би има сили за сет и „Пьотр Нестеров +1.5 сета“ за 1.59 може да се търси, но обективната оценка на нещата води повече към залога „Раян Найбур -2.5 гейма“ за 1.77.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: IMAGO