Едва за втори път в кариерата си Григор Димитров стигна четвърти кръг на „Ролан Гарос“. Предишнитя път, в пандемийното издание през 2020 г. най-добрият ни тенисист отстъпи на Стефанос Циципас.

В понеделник Григор ще направи нов опит да прескочи на четвъртфинал, но както преди три години, така и сега, няма да е в ролята на фаворит, когато излезе на корта срещу Александър Зверев.

Григор е един от четиримата, които стигнаха до четвъртия кръг без да загубят сет, но пък и класата на съперниците му до момента бе подходяща за подобен резултат. Случаят със Зверев е доста по-различен.

Германският ас бе въвлечен в здрави битки както с Лойд Харис, така и с Франсис Тиафо. А с последния играха в нощна сесия, докато Григор никога не е стъпвал на централния корт в Париж под светлината на прожекторите, тъй че и това предимство не трябва да се пренебрегва.

Зверев води и с 3:1 победи в преките мачове помежду им, включително има и победа в единственият им предишен двубой на клей: 6:1, 6:4 през май 2016 г. в Рим. Тогава Димитров бе

в може би най-лошия период от кариерата си, докато настоящата му серия на клей (шест победи в последните седем срещи) е почти историческа. Но коефициентите са в полза на неговия съперник.

Сайтът winbet.bg предлага завишени коефициенти за победа на Григор Димитров при 2.71* срещу 1.58 за Зверев. „Александър Зверев -3.5 гейма“ е оценено на 1.89, което е напълно логичен коефициент, при положение, че през предишните две години той бе полуфиналист. Подкрепа за Григор може да бъде търсена чрез „Григор Димитров да спечели сет – Да“ за 1.33, което стига точно за промоцията Бонус колонка. „Григор Димитров брой геймове над 18.5“ е с коефициент 1.85, а при математиката на тениса това е тясно обвързано с „Брой геймове над 37.5“ за 1.85 и „Точен брой сетове – 5“ за 3.55

WINBET EXCLUSIVE!

ИГРАЧ vs ИГРАЧ: Кой ще отбележи повече асове? 

НИКОЛАС ЯРИ vs АЛЕКСАНДЪР ЗВЕРЕВ
Николас Яри е в знаменита серия на клей. Чилиецът стана шампион в Женева седмицата преди „Ролан Гарос“ и сервисът му е една от причините за това. Яри е № 12 този сезон с 9.3 точки директно от сервис средно на мач. Зверев е 20-и с 8.1, но в избора на победител в задочния дуел не бива да се пропуска, че мачът на германеца с Григор Димитров може да се окаже доста дълъг, което да му даде допълнителни възможности да поработи за бройката. Докато Яри среща миналогодишния финалист в Париж Каспер Рууд, срещу когото асове не се правят толкова лесно. Коефициентът на WINBET за победа на Зверев е 1.90, на Яри – 1.80.

WINBET SPECIAL!

СУПЕР ЗАВИШЕНИ КОЕФИЦИЕНТИ:

🎾 Първа двойна грешка: Григор Димитров – 2.10
🎾 Първи пробив: Григор Димитров – 2.20
🎾 Григор Димитров общо асове и двойни грешки: 13+ – 3.30

ЗАВИШЕНИ КОЕФИЦИЕНТИ:
🎾 Общо двойни грешки: Над 12.5 – 1.95
🎾 Григор Димитров двойни грешки: Над 5.5 – 2.00
🎾 Григор Димитров брой асове: Под 4.5 – 2.00
🎾 Александър Зверев брой асове: Под 10.5 – 2.00

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: JULIEN DE ROSA / AFP