Турнирът в Рим поднесе куп изненади, но до полуфиналите все пак достигнаха трима от първите седем в световната ранглиста. И колкото и да е куриозно, най-ниско класираният от тях се очертава като фаворит за спечелване на титлата.

Холгер Руне отстрани бъдещият бивш № 1 в света Новак Джокович, но за да продължи участието си ще му е нужен ексзорсист.

Руне изостава 0:4 в това скандинаваско противоборство, но от последната им среща (четвъртфинал на „Ролан Гарос“ миналата година) кариерата му се изстреля в друга орбита.

За Рууд пък това е едва втория турнир за 2023 г., в който печели последователни мачове. Норвежецът имаше невероятно лесен път дотук, но е с показатели 9:21 в двубои срещу тенисисти от Топ 10 на ранглистата.

Сайтът winbet.bg предлага коефициент 1.58* в полза на Руне срещу 2.35 за Руне. „Холгер Руне -2.5 гейма“ е оценено на 1.92, но при заигравката на датчанина с трисетовите мачове през тази седмица, „Геймове общо над 22.5“ за 1.92 и „Точен брой сетове 3“ за 2.37 не трябва да се подминават.

Медведев води със 7:4 победи в преките мачове помежду им, но пък загуби последните два, а освен това се играе на клей – любима настилка за гърка. Циципас  единствен от полуфиналистите е без загубен сет, но при класата на противниците му щеше да е изненада да го е направил.

От Медведев обичайно не се чакат подвизи на клей, но постижението му в Рим е поредният пример за превръщането му в универсалист. Тук, логично, прогнозите не са на негова страна.

Коефициентът на WINBET за победа на Медведев е 2.18 срещу 1.66 на Циципас. При математиката на тениса, последното върви ръка за ръка със „Стефанос Циципас -1.5 гейма“ за 1.82. В сблъсък между играчи от първата десетка няма нищо

гарантирано, но на фона на историята им „Първи сет – Брой геймове над 9.5“ за 1.78 е силно препоръчително, защото се получи в седем от 11 предишни двубоя.

Какво прави Калинина толкова далеч в турнира не е съвсем ясно. Украинката оцеля в мач, продължил 221 минути (рекорд в женския тур за 2023 г.) в предишния кръг срещу Беатриз Адад Мая, но класата ѝ я прави да изглежда не на място в полуфиналната компания.

Кудерметова има по-високи цели, защото победа я връща в Топ 10 на света, а и без съмнение съхрани много повече сили. Победа за рускинята е оценена от WINBET на 1.55 и този коефициент бавно, но сигурно, пълзи надолу. „Вероника Кудерметова -3.5 гейма“ се предлага за 1.99, а „Точен резултат 2:0“ – за 2.30.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Richard Callis / Fotoarena via IMAGO