Христо Стоичков: Заложих на себе си и спечелих - WINBET News
Футбол Футбол
Баскетбол Баскетбол
Тенис Тенис
Други спортове Други спортове

ИНТЕРВЮ Христо Стоичков: Заложих на себе си и спечелих

22 юни 2021 | Новини | от Петър Симеонов | минути време за четене |
Христо Стоичков: Заложих на себе си и спечелих

Най-успешният български футболист за работата си в новата рекламна кампания на WINBET

По всяка вероятност, Христо Стоичков е най-познатото българско име в целия свят. Но ако за повечето хора извън България той е футболна легенда, за българите той е много повече от това. С присъствието си на терена и извън него и независимо от това колко противоречиви мнения може да предизвика, Христо Стоичков без никакво съмнение е символ на епохата си и сред най-значимите посланици на България по света. 

Разговаряме с него за работата му в последната рекламна кампания на WINBET, в която той е основно действащо лице и си партнира с телевизионната звезда Димитър Рачков и легендата на театъра Славчо Пеев.

Вие сте едно от лицата в новата рекламна кампания за WINBET, в която си партнирате с Димитър Рачков. Вашите впечатленията от работата ви с него и с екипа?

На първо място, трябва да отбележа техния професионализъм! Винаги съм държал на него и това винаги се е оказвало правилно поведение. Човек трябва да знае кога да работи и кога да се забавлява. Хората на Рачкови агенция Brigada&Co. са страхотен екип – много са идейни и предразполагат да се работи с тях. Естествено, имам и забележки, както винаги, но никога не ги обявявам публично. Остават си в отбора, тоест в екипа в случая.

Доволен ли сте от резултата?

Повече от доволен. Направихме рекламни клипове, които видимо се отличават от всичко досега в ефира. Изключително премерени и точни. Мои приятели в България ми се обаждат и ги хвалят също. Тяхната оценка е по-точна, защото аз съм бил вътре, а те гледат крайния резултат.

Актьорът Славчо Пеев, с когото си партнирате в част от клиповете на WINBET, ни каза, че играете себе си в тях. Така ли е?

Винаги съм си аз. Когато с моя приятел и известен журналист Владо Памуков решихме да напишем моята „История“, неговото изискване беше да няма маски и грим. Реално исках да съм в моята кожа и сега. И да – много ми беше приятно да си партнираме с бате Славчо. Най-хубавото беше, че от WINBET не е искаха от мен да бъда нещо различно от… Христо Стоичков.

Едва ли има човек на този свят, който да каже, че Христо Стоичков някога се е страхувал да поеме риск. Но хазартен човек ли е Христо Стоичков?

Ако някой ви каже, че не е поемал риск, ще е най-големият лъжец на света. И аз съм го правил. Рискове винаги има и Господ обича смелите, но рисковете трябва да са все пак премерени. Може да загубиш, но трябва да си опитал. Въпросът е да бъде премерено и осмислено. Не ме е било никога страх да се хвърля в начинание, за което съм мислил, че е правилно. Разбира се, имало е случаи и да сбъркам. Но трябва да си призная, че не залагам. Може би защото навремето заложих на себе си и спечелих. И казах онова “Който играй…”. Продължението го знаете.

Тагове
Петър Симеонов

Петър Симеонов

Заслужил автор.

Петър Симеонов

Петър Симеонов

Заслужил автор.