Само Хюстън и Алабама от поставените под № 1 в различните регионални групи на „Мартенската лудост“ ородължават в турнира. Мачовете от финалната четворка („Файнъл Фор“) на колежанския баскетболен шампионат на САЩ ще се проведат идния уикенд в Хюстън и мнозина мечтаят да видят „пумите“ като част от тях. Поредното препятствие им по пътя към него е пълният с „ветерани“ тим на Маями.

В дълги периоди от сезона Хюстън бяха № 1 в ранглистата, но здравословното им състояние в момента буди тревоги. Топ-реализаторът Маркъс Сасър се контузи при победата над Северен Кентъки (63:52) и игра на инжекции срещу Оубърн (81:64), но точно неговите пет тройки вдъхновиха обрата, след като „пумите“ губеха с десет точки на полувремето. Според информациите Сасър ще е на линия, но хроничните му болки в областта на слабините продължават.

Маями имаха сходен път до този кръг (63:56 срещу Дрейк, 85:69 срещу Индиана), а треньорът им Джим Лараняга има огромен опит в „убийството на гиганти“. Но коефициентите са твърдо срещу „ураганите“.

Сайтът winbet.bg предлага победа за Маями при коефициент 3.40* срещу 1.28 за Хюстън. „Маями +7.5 точки“ за 1.85 изглежда за предпочитане, а въпреки невероятно бавното темпо, в което водят играта Хюстън, „Брой точки над 137.5“ пак за 1.85 също си струва.

Идея от WINBET

Принстън са поставени под № 15 и присъствието им в този кръг е повече от сензационно. „Тигрите“ излъгаха Аризона (59:55) и спукаха балона на надценените Мисури (78:63). Принстън са играли полуфинал на националното първенство през 1965 г. и никога повече не са минавали отвъд осминафиналите.

При Крейтън сушата е още по-голяма (четвъртфинал през 1941 г. е единственият им подобен резултат), тъй че напрежението и в двата лагера ще е огромно. На треньорът им Грег МакДърмът винаги му се е носела славата на неудачник във важните мачове и петъчната вечер е прекрасна възможност да скъса с нея.

Коефициентът на WINBET за победа на Крейтън е 1.16 и е най-ниският за тази седмица изобщо. „Крейтън -9.5 точки“ се предлага за 1.80, а нелош

избор би било и „Принстън брой точки под 65.5“. Защото „тигрите“ измъкнаха две победи дотук главно в подкошието, но там Крейтън имат 213-сантиметровият второкурсник Райън Калкбренър.

Внимание: Участието в хазартни игри  и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКА: Kevin C. Cox / Getty Images via AFP