Болидът на Ред Бул е вече просто легендарен, но това не пречи на шефовете на тима да продължават да го развиват. Въпреки че спечелиха всички стартове от началото на сезона във Формула 1, нова и подобрена версия на творението на „Червените бикове“ ще направи дебюта си този уикенд за Гран При на Унгария.

Трасето на „Хунгароринг“ е доста овехтяло и спънато, с една от най-ниските средни скорости в целия календар и отговаря на разбиранията отпреди 40 години. Но каквито и предизвикателства да се изправят пред Ред Бул тази година, да се заложи на победа на Макс Верстапен носи минимален (ако изобщо някакъв) риск.

Нидерландецът спечели шест поредни Гран При, взе пет поредни пол-позишъна, четири пъти записа най-бързата обиколка, а бе победител и в спринта в Австрия. На сайта winbet.bg залози за победа на Верстапен се приемат при коефициент 1.31*, което е изравнен рекорд за най-ниска стойност през 2023 г. Световният шампион естествено е фаворит и в съботната квалификация (1.40), петъчната свободна тренировка (1.52) и за най-бърза обиколка (1.62). Но зад него водите са доста мътни.

В четири поредни старта втори завършва различен пилот. Преди две седмици на „Силвърстоун“ бе ред на Лaндо Норис, с чиито точки Макларън се изстреляха пети в класирането на конструкторите. Но ако във Великобритания скоростите бяха високи, в Унгария е точно обратното, а пък и при 30 градуса на сянка в неделя издръжливостта ще бъде поставено на сериозно изпитание. Затова препоръчителният залог тук е „Двата болида на „Макларън“ да спечелят точки – Не“ за 1.72.

Даниел Рикардо се завръща във Формула 1 на мястото на тоталното разочарование Ник де Врийс. Нидерландецът така и не спечели точка, но докато заместникът му има прилична визитка, Алфа Таури са толкова далеч зад останалите, че евентуално след лятната пауза може да се чакат по-добри дни за тях. През този сезон болидите са доста издръжливи и Рикардо вероятно ще завърши успешно надпреварата, но „Даниел Рикардо да бъде класиран – Не“ за 4.50 също може да се търси при добро желание.

Следващият, нарочен за изгонване пилот, е Ланс Строл. За канадеца Унгария и Белгия през другата седмица ще са критични за бъдещето му. При две отпадания и два финиша след десетото място, нов лош уикенд ще е като смъртна присъда за мястото му в отбора на Астън Мартин. И в името на оцеляването си Строл като нищо ще прекрачи границата на допустимия риск. Затова „Ланс Строл да бъде класиран – Не“ за 5.25 и особено „Двата болида на „Астън Мартин“ да спечелят точки – Не“ за 1.81 са за предпочитане.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

СНИМКИ И ГРАФИКА: AFP